Κολωνία – βόμβες Β’ παγκοσμίου πολέμου: Εκκενώθηκε συνοικία τις βραδινές ώρες (27/11)
Στην εξουδετέρωση δύο βομβών του Β’ παγκοσμίου πολέμου προχώρησαν το βράδυ της Πέμπτης (27/11) οι κρατικές αρχές στην πόλη της Κολωνίας, στην περιφέρεια της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας της Γερμανίας. Από την πολύ μεγάλη και άκρως επικίνδυνη επιχείρηση της υπηρεσίας εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, επηρεάστηκαν χιλιάδες πολίτες, κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι και αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν προσωρινά από τις οικίες τους.
Οι βόμβες όπως ανακοίνωσαν οι γερμανικές αρχές ήταν βρετανικής κατασκευής, με μηχανισμούς πυροδότησης κατά την πρόσκρουση, και εντοπίστηκαν πλάι σε κτίρια όπου βρίσκονται και πολλά σπίτια. Η επικίνδυνη περιοχή, όπως ενημέρωσε ο Δήμος Κολωνίας στις επίσημες σελίδες του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκκενώθηκε σε ακτίνα 500 μέτρων. Περίπου 6000 άνθρωποι, κάτοικοι της περιοχής, επηρεάστηκαν από την εκκένωση, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.
In Köln haben gleich zwei Bombenentschärfungen 6000 Menschen aus ihren Wohnungen vertrieben. Auch eine wichtige Bahnstrecke musste gesperrt werden. https://t.co/nXhjPs1YYD
— stern (@sternde) November 28, 2025
Η επιχείρηση
Πριν από την εξουδετέρωση των βομβών, χρειάστηκε να κλείσει κοντινή σιδηροδρομική γραμμή που εξυπηρετεί δρομολόγια μακρινών αποστάσεων καθώς και πολλές οδικές αρτηρίες. Στην επιχείρηση συμμετείχαν περισσότερα από 200 στελέχη της πυροσβεστικής, πυροτεχνουργοί του στρατού και της γερμανικής αστυνομίας. Λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) οι βόμβες εξουδετερώθηκαν επιτυχώς και η κυκλοφορία στους δρόμους και στα μέσα μαζικής μεταφοράς αποκαταστάθηκε.
Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Μη Αγαπημένο
0
Αγάπη
0
Αστείο
0
Θυμωμένος
0
Λυπημένος
0
Ουάου
0