Κωνσταντοπούλου Βουλή: Επίθεση σε Θεοδωρικάκο, Φάμελλο, Άδωνι
Ένταση σημειώθηκε και πάλι στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, με αφορμή την παρέμβαση της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία προκάλεσε αντιδράσεις τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από την κυβερνητική πλειοψηφία. Την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκου και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλου, η κ. Κωνσταντοπούλου επέλεξε να μεταφέρει τη συζήτηση σε διαφορετικό πεδίο, επικεντρώνοντας την ολιγόλεπτη τοποθέτησή της στη λειτουργία της Εξεταστικής Επιτροπής και στον τρόπο εξέτασης μαρτύρων, ένα ζήτημα που έχει αναδείξει επανειλημμένα το τελευταίο διάστημα και το οποίο, όπως ανέφερε, έχει λάβει έντονη δημοσιότητα μέσω των κοινωνικών δικτύων. Απευθυνόμενη προσωπικά στον κ. Θεοδωρικάκο, με αναφορές στη θητεία του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έθεσε το ερώτημα αν είναι θεσμικά ανεκτό μάρτυρας που –κατά τους ισχυρισμούς της– προβαίνει σε απειλές και ύβρεις κατά πολιτικών αρχηγών να αποχωρεί χωρίς συνέπειες από το κτίριο της Βουλής. Η παρέμβασή της συνοδεύτηκε από αιχμηρό ύφος και βαριές καταγγελίες, προκαλώντας άμεσες αντιδράσεις από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.
Αγωγή σε βάρος της Ζωής Κωνσταντοπούλου από τη Μαρία Συρεγγέλα
Η Κωνσταντοπούλου έστησε ξανά καβγά on air
Βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους, επισημαίνοντας ότι εκείνη τη στιγμή η συζήτηση είχε ως κεντρικό θέμα την ακρίβεια και τις πιέσεις που δέχονται τα νοικοκυριά. Η ένταση κλιμακώθηκε όταν η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας απευθύνθηκε ευθέως στον Σωκράτη Φάμελλο, υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγει να τοποθετηθεί για συγκεκριμένο περιστατικό λεκτικής επίθεσης που, όπως είπε, καταγγέλλεται από μάρτυρα της Εξεταστικής. «Αν δεν σας ενδιαφέρει το θέμα, μπορείτε να αποχωρήσετε», ανέφερε χαρακτηριστικά, ανεβάζοντας περαιτέρω τους τόνους. Η εικόνα βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας να παρακολουθούν τη σύγκρουση με εμφανή συγκατάβαση προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ δεν πέρασε απαρατήρητη από την κ. Κωνσταντοπούλου, η οποία σχολίασε δηκτικά ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «υπερασπίζεται» από τη συμπολίτευση. Η τοποθέτησή της ολοκληρώθηκε με νέα επίθεση κατά του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, στον οποίο απέδωσε βαρείς πολιτικούς και ιδεολογικούς χαρακτηρισμούς, συνδέοντας την κριτική της με ιστορικές και σύγχρονες αναφορές, όπως το Πολυτεχνείο, το δυστύχημα των Τεμπών και τη σύγκρουση στη Γάζα. Οι αναφορές αυτές προκάλεσαν άμεση παρέμβαση από τα κυβερνητικά έδρανα.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταράκης, ζήτησε από το προεδρείο να καλέσει την κ. Κωνσταντοπούλου στην τάξη, κάνοντας λόγο για «ακραίως προσβλητικούς χαρακτηρισμούς» σε βάρος απόντος υπουργού και για σαφή παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής. Όπως ανέφερε, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ ζητά την εφαρμογή των προβλεπόμενων πειθαρχικών μέτρων. Απαντώντας, η προεδρεύουσα της συνεδρίασης Όλγα Γεροβασίλη διευκρίνισε ότι οι επίμαχες αναφορές θα διαγραφούν από τα πρακτικά, επιχειρώντας να εκτονώσει την ένταση και να επαναφέρει τη συζήτηση στη θεσμική της κανονικότητα.
Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Μη Αγαπημένο
0
Αγάπη
0
Αστείο
0
Θυμωμένος
0
Λυπημένος
0
Ουάου
0