Καιρός σήμερα Τρίτη: Η πρόβλεψη της ΕΜΥ

Φεβ 3, 2026 - 08:30
 0
Καιρός σήμερα Τρίτη: Η πρόβλεψη της ΕΜΥ

Ο καιρός σήμερα παρουσιάζει ήπια εικόνα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με λίγες νεφώσεις που κατά τόπους και κατά διαστήματα θα πυκνώνουν, δίνοντας ασθενείς και πρόσκαιρες βροχές. Στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας, τις πρωινές ώρες, αναμένονται ασθενείς χιονοπτώσεις, ενώ στα ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη λόγω ομίχλης, κυρίως νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4 έως 5 μποφόρ και τοπικά στα νοτιοανατολικά έως 6 μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά σε νότιους-νοτιοανατολικούς χωρίς αξιόλογη μεταβολή της έντασης. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι 3 με 5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από το απόγευμα θα ενισχυθούν στα 6 και τοπικά στα βόρεια έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε σχετικά χαμηλά για την εποχή επίπεδα στα βόρεια, φτάνοντας έως τους 8 βαθμούς Κελσίου στη Θράκη και τους 10 με 12 βαθμούς στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά. Στην κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα θα κυμανθεί μεταξύ 14 και 16 βαθμών, ενώ στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά θα αγγίξει τοπικά τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Αττική

  • Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις τις πρωινές ώρες και στη συνέχεια γενικά αίθριος.
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί έως 3 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

  • Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικων βροχών έως και το μεσημέρι.
  • Άνεμοι: Ανατολικών διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

 Μακεδονία, Θράκη 

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα αυξημένες, με λίγες τοπικές βροχές στην κεντρική Μακεδονία έως και το απόγευμα. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά τις ανατολικής Μακεδονίας τις πρωινές ώρες.
  • Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε νότιους νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.
  • Θερμοκρασία: Από 03 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη Θράκη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος 

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα αυξημένες.
  • Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα 4 με 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 και τοπικά τους 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος 

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα αυξημένες. Ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν στις Σποράδες τις πρωινές ώρες.
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και από το μεσημέρι νοτίων διευθύνσεων 4 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στη βόρεια Κρήτη τις πρωινές ώρες.
  • Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε νότιους νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.
  • Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 και τοπικά τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα 

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους στα Δωδεκάνησα αυξημένες, με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες.
  • Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5, και στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 13 έως 17 και τοπικά τους 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ποια είναι η αντίδρασή σας;

Μου αρέσει Μου αρέσει 0
Μη Αγαπημένο Μη Αγαπημένο 0
Αγάπη Αγάπη 0
Αστείο Αστείο 0
Θυμωμένος Θυμωμένος 0
Λυπημένος Λυπημένος 0
Ουάου Ουάου 0