"Αυτή είναι η Μακαρονόπιτα που θα σας ζητάνε όλοι να ξαναφτιάξετε!!!

Δεκ 14, 2025 - 22:35
 0
"Αυτή είναι η Μακαρονόπιτα που θα σας ζητάνε όλοι να ξαναφτιάξετε!!!

Μακαρονόπιτα «Όνειρο»: Η Γεύση της Κυριακής που Ενώνει την Οικογένεια ❤️
"Αυτή είναι η Μακαρονόπιτα που θα σας ζητάνε όλοι να ξαναφτιάξετε! Η πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για Μακαρονόπιτα με αφράτη γέμιση, ιδανική για το Κυριακάτικο τραπέζι ή για ένα γρήγορο βραδινό. Δοκιμάστε τη και θα γίνει η αγαπημένη σας!"


🛒 Υλικά
Για τα φύλλα
5 φύλλα για πίτες (χωριάτικο ή κρούστας χοντρό)
100 γρ. λιωμένο βούτυρο
Λίγο νερό (για το ράντισμα)
Για τη βελούδινη μπεσαμέλ
1 λίτρο γάλα πλήρες
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
100 γρ. βούτυρο
2 μέτρια αυγά
2 πρέζες αλάτι
Πιπέρι (κατά βούληση)
Μοσχοκάρυδο (κατά βούληση)
Για τη γέμιση ζυμαρικών
400 γρ. ζυμαρικά για παστίτσιο (Νο 5 Misko)
250 γρ. τυρί φέτα (θρυμματισμένη)
Για το γκρατινάρισμα
350 γρ. μιξ τριμμένα τυριά (π.χ. γραβιέρα, ρεγκάτο, γκούντα)


👩‍🍳 Εκτέλεση
Βήμα 1: Η Μπεσαμέλ
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει.
Ρίχνουμε το αλεύρι και το καβουρδίζουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα για να μη σβολιάσει.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα, ανακατεύοντας ασταμάτητα πάνω στη φωτιά μέχρι το μείγμα να βράσει και να πήξει (να γίνει μια λεία κρέμα).
Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε γρήγορα να ενσωματωθούν και αφήνουμε την κρέμα στην άκρη.


Βήμα 2: Τα Ζυμαρικά & Η Ένωση
Σε άφθονο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από ό,τι λένε οι οδηγίες της συσκευασίας (θα μαγειρευτούν κι άλλο στο φούρνο).
Τα σουρώνουμε και, όπως είναι καυτά, τα ρίχνουμε κατευθείαν μέσα στην κατσαρόλα με την μπεσαμέλ. Ανακατεύουμε καλά να καλυφθούν όλα τα μακαρόνια με την κρέμα.
Προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα, κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.


Βήμα 3: Το Στήσιμο στο Ταψί
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (αντιστάσεις).
Παίρνουμε ένα ταψί 36 εκ. και αλείφουμε τον πάτο με λιωμένο βούτυρο.
Στρώνουμε τα 5 φύλλα ένα-ένα στον πάτο. Προσοχή: Σε κάθε φύλο που βάζουμε, δεν ξεχνάμε να το ραντίζουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο και λίγο νερό (αυτό τα κάνει τραγανά!). Αφήνουμε τις άκρες των φύλλων να εξέχουν λίγο από το ταψί (προαιρετικά, για να κάνουμε κόρα).


Βήμα 4: Ολοκλήρωση & Ψήσιμο
Αδειάζουμε το μείγμα των ζυμαρικών με την μπεσαμέλ πάνω στα φύλλα και το απλώνουμε ομοιόμορφα να πάει παντού.
Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με το μιξ τριμμένων τυριών.
Αν θέλουμε, γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια και να γίνει τραγανό το φύλλο.
Βήμα 5: Σερβίρισμα Αφήνουμε την πίτα να σταθεί για 10-15 λεπτά (για να κόβεται σωστά το κομμάτι), κόβουμε και απολαμβάνουμε!

Συνταγή από Panagiotis Papadakis - Live Kitchen !
 
 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;

Μου αρέσει Μου αρέσει 0
Μη Αγαπημένο Μη Αγαπημένο 0
Αγάπη Αγάπη 0
Αστείο Αστείο 0
Θυμωμένος Θυμωμένος 0
Λυπημένος Λυπημένος 0
Ουάου Ουάου 0