Χρ. Τοψίδης: Προτεραιότητα η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών στην Αν. Μακ. Θράκη – Νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα 216 εκ. ευρώ

Δεκ 24, 2025 - 16:55
 0
Χρ. Τοψίδης: Προτεραιότητα η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών στην Αν. Μακ. Θράκη – Νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα 216 εκ. ευρώ
episkepsi

Το μήνυμα της ενότητας και της ανάπτυξης έστειλε από την Αλεξανδρούπολη ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης,  Χριστόδουλος Τοψίδης, κατά την επίσκεψή του στο Δημαρχείο συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Ευάγγελο Πουλιλιό και συνεργάτες του, σήμερα Τετάρτη (24/12), προκειμένου να ανταλλάξει ευχές με τον δήμαρχο, Γιάννης Ζαμπούκη. Ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε τον Δήμο Αλεξανδρούπολης ως έναν μητροπολιτικό και ραγδαία αναπτυσσόμενο δήμο, που πρωταγωνιστεί στους δείκτες ανάπτυξης της Περιφέρειας.

Η συνάντηση με τον Δήμαρχο δεν περιορίστηκε μόνο στις εθιμοτυπικές ευχές, αλλά περιλάμβανε και έναν σύντομο απολογισμό της συνεργασίας για το 2025, καθώς και συζήτηση για τον καθορισμό προτεραιοτήτων για το έτος 2026.

Ο κ. Τοψίδης αναφέρθηκε στην ενεργοποίηση του νέου Περιφερειακού Προγράμματος Ανάπτυξης, ύψους 216 εκατομμυρίων ευρώ για την επόμενη πενταετία, δηλώνοντας την ετοιμότητα της Περιφέρειας να στηρίξει κάθε φορέα. «Είμαστε εδώ για να μπορέσουμε πραγματικά να βοηθήσουμε τον κάθε φορέα, τον κάθε οργανισμό στην περιοχή μας, με το συνολικό αποτέλεσμα να καλυτερέψουμε τις συνθήκες διαβίωσης όλων των πολιτών, οι οποίοι πολίτες του δήμου είναι και πολίτες της Περιφέρειας. Και σ’ αυτό το πλαίσιο θα κάνουμε συνέργειες, θα κάνουμε συνεργασίες, για να πετύχουμε τους στόχους μας με την καλυτέρευση της ζωής των συνθηκών όλων των πολιτών της Περιφέρειάς μας», τόνισε ο Περιφερειάρχης, σε δηλώσεις του στο ertnews.gr.

Από την πλευρά του ο κ. Ζαμπούκης είπε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του, «Ιδιαίτερη τιμή που ο Περιφερειάρχης μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη και την ομάδα τους αυτοπροσώπως, με φυσική παρουσία, να έρθουνε σήμερα στο Δημαρχείο και να ανταλλάξουμε ευχές ενόψει της γέννησης του Χριστού. Επιβεβαιώσαμε το καλό κλίμα συνεργασίας και αλληλεπίδρασης που υπάρχει μ ανάμεσα στην Περιφέρεια και τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και με χαρά ακούσαμε τα καλά λόγια της απορροφητικότητας και της ένταξης πολλών σημαντικών και σπουδαίων έργων για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης. Όπως κλείνει η χρονιά, ευχόμαστε να ανατείλει και το 2026, προκειμένου όλοι μαζί να πάμε τον Δήμο Αλεξανδρούπολης ακόμη ψηλότερα».

Στην συνάντηση με τον κ. Τοψίδη και τον κ. Ζαμπούκη παραβρέθηκαν, ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, Τεχνικής Υπηρεσίας & Πολεοδομίας, Γιάννης Ναϊτίδης μαζί με την Εύα Βαλασίδου, Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Λεσχών Φιλίας και Φιλοζωίας

Ρεπορτάζ-συνέντευξη-φωτογραφία: Δήμητρα Παρασκευοπούλου

www.ertnews.gr

Ποια είναι η αντίδρασή σας;

Μου αρέσει Μου αρέσει 0
Μη Αγαπημένο Μη Αγαπημένο 0
Αγάπη Αγάπη 0
Αστείο Αστείο 0
Θυμωμένος Θυμωμένος 0
Λυπημένος Λυπημένος 0
Ουάου Ουάου 0