Χιονάτη, ένα γλυκό όνειρο ..Πάρα πολύ γευστικό και απίθανο !!!
Χιονάτη, ένα γλυκό όνειρο ..Πάρα πολύ γευστικό και απίθανο !!!
Υλικά
Για το κέικ
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
5 αυγά
2½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι γάλα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
Για το σιρόπι σοκολάτας
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
125 γρ. κουβερτούρα
2 κουταλιές της σούπας κακάο
100 γρ. βιτάμ
Ινδοκάρυδο για το τύλιγμα
Εκτέλεση
Ξεκινάς με το κέικ. Σε μπολ ή στον κάδο του μίξερ χτυπάς τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά και να ανοίξει το χρώμα τους. Αυτό το στάδιο είναι σημαντικό, γιατί από εδώ εξαρτάται η υφή του κέικ. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτεις το ηλιέλαιο σταδιακά και έπειτα το γάλα.
Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύεις το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια. Ρίχνεις τα στερεά υλικά στο μείγμα των αυγών λίγα-λίγα, ανακατεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα ή με σπάτουλα, μέχρι να έχεις έναν λείο και ομοιόμορφο χυλό.
Βουτυρώνεις καλά ένα ταψί διαστάσεων περίπου 30×40 εκ. και αδειάζεις μέσα το μείγμα. Ισιώνεις ελαφρά την επιφάνεια και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να βγαίνει καθαρή η λάμα ενός μαχαιριού από το κέντρο. Όταν ψηθεί, βγάζεις το κέικ από τον φούρνο και το αφήνεις να κρυώσει εντελώς πριν το κόψεις σε κομμάτια.
Για το σιρόπι σοκολάτας, βάζεις σε κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό και βράζεις για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη και να δημιουργηθεί ένα απλό σιρόπι. Αποσύρεις την κατσαρόλα από τη φωτιά και, όσο το μείγμα είναι ακόμα ζεστό, προσθέτεις την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια, το βιτάμ και το κακάο. Ανακατεύεις συνεχώς μέχρι να λιώσουν όλα και να προκύψει ένα λείο, σοκολατένιο σιρόπι.
Παίρνεις τα κομμάτια του κέικ και τα βουτάς ένα-ένα στο ζεστό σιρόπι για λίγα δευτερόλεπτα, ίσα να απορροφήσουν όση σοκολάτα χρειάζονται χωρίς να μαλακώσουν υπερβολικά. Τα βγάζεις με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετείς σε πιατέλα.
Όσο είναι ακόμα νωπά, τα τυλίγεις στο ινδοκάρυδο ώστε να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές. Αφήνεις το γλυκό να κρυώσει και, αν θέλεις καλύτερο αποτέλεσμα στο κόψιμο και στη γεύση, το διατηρείς στο ψυγείο για μερικές ώρες πριν το σερβίρεις.
Η συνταγή είναι από την κα Κατερίνα Στεργίου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ!
Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Μη Αγαπημένο
0
Αγάπη
0
Αστείο
0
Θυμωμένος
0
Λυπημένος
0
Ουάου
0

