Ξάνθη: Προσποιούνταν τους λογιστές και απέσπασαν από πέντε θύματά τους, 30 χρυσές λίρες, κοσμήματα και 13.800€
Πέντε περιπτώσεις απατών σε βάρος πολιτών, που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 19 έως 25 Οκτωβρίου σε περιοχές της Ξάνθης, εξιχνίασαν αστυνομικοί της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Δίωξης & Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ξάνθης, και συνέλαβαν τρεις ημεδαπούς, που ως μέλη εγκληματικής ομάδας δραστηριοποιούνταν στις τηλεφωνικές απάτες.
Ειδικότερα, έπειτα από εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες προσποιούμενοι τον λογιστή, και με το πρόσχημα, είτε διαγραφής χρέους στην εφορία είτε χορήγησης οικονομικής απολαβής, κατάφεραν να εξαπατήσουν πέντε ημεδαπούς αποσπώντας τους συνολικά:
- διάφορα χρυσαφικά και κοσμήματα συνολικής δηλωθείσας αξίας 24.500 ευρώ,
- το χρηματικό ποσό των 13.800 ευρώ, και
- 30 χρυσές λίρες.
Στο πλαίσιο των επιστάμενων ερευνών και αναζητήσεων οι αστυνομικοί εντόπισαν στην Εγνατία Οδό Ξάνθης-Καβάλας Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι τρεις συλληφθέντες, ενώ στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκε ένα τσαντάκι που περιείχε πλήθος χρυσαφικών και τιμαλφών τα οποία αποδόθηκαν στους παθόντες.
Επιπλέον, από την οικία και την κατοχή των συλληφθέντων, κατασχέθηκαν συνολικά μεταξύ άλλων: το χρηματικό ποσό των 10.550 ευρώ, χρυσαφικά-τιμαλφή μέρος των οποίων αποδόθηκε στους παθόντες, και κινητά τηλέφωνα.
Επίσης κατασχέθηκε το όχημα των δραστών ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ το προανακριτικό έργο ενεργεί το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ξάνθης.
Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνονται δύο ακόμη ημεδαποί συνεργοί των συλληφθέντων.

www.ertnews.gr
Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Μη Αγαπημένο
0
Αγάπη
0
Αστείο
0
Θυμωμένος
0
Λυπημένος
0
Ουάου
0