Μπλε μέλι: Ένα πρωτότυπο ελληνικό προϊόν
Ένα πρωτότυπο ελληνικό προϊόν, το μπλε μέλι, έχει προκαλέσει αίσθηση τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Δημιούργημα του χημικού μηχανικού Γιώργου Λιγνού, το μπλε μέλι προκύπτει από την ανάμειξη κλασικού ελληνικού μελιού –συνήθως από άνθη πορτοκαλιάς– με εκχύλισμα φρέσκιας σπιρουλίνας. Όπως εξήγησε ο δημιουργός του, μιλώντας στο Mega, το προϊόν αποτελείται κατά 98% από μέλι και 2% από σπιρουλίνα. «Αυτό που κάνω είναι να εκχυλίζω τη σπιρουλίνα, παίρνω από τα κύτταρά της μόνο το μπλε χρώμα, το συμπυκνώνω και το βάζω μέσα στο μέλι. Έχω επιλέξει μια ανοιχτή ποικιλία, την πορτοκαλιά, η οποία χρωματίζεται εύκολα και έτσι επικρατεί το μπλε. Δεν επηρεάζεται ούτε η γεύση ούτε η υφή», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Το αποτέλεσμα είναι ένα προϊόν με την ίδια γεύση και υφή όπως το κλασικό μέλι, αλλά με εντυπωσιακή εμφάνιση που τραβά αμέσως το βλέμμα. «Η μεγάλη επιτυχία έχει σημειωθεί στα Χανιά. Είναι μπροστά στο ταμείο διάφορα προϊόντα και ανάμεσά τους και τα δικά μας. Μόλις το δουν οι τουρίστες παθαίνουν πλάκα και το δοκιμάζουν», σημείωσε ο κ. Λιγνός. Το μπλε μέλι έχει ήδη γίνει viral στις τουριστικές αγορές της Κρήτης, ενώ προσελκύει το ενδιαφέρον και από το εξωτερικό, ως ένα παράδειγμα καινοτομίας που παντρεύει την ελληνική μελισσοκομία με τη σύγχρονη επιστήμη.
Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Μη Αγαπημένο
0
Αγάπη
0
Αστείο
0
Θυμωμένος
0
Λυπημένος
0
Ουάου
0