Μαρινάκης: «Καμία φυγάδευση του Πρωθυπουργού – Αν ο Σαμαράς κάνει κόμμα, τότε θα μιλήσουμε πολιτικά»
Τέλος στα σενάρια που ήθελαν τον πρωθυπουργό να αποχωρεί «φυγαδευόμενος» από τον Έβρο έβαλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος χαρακτήρισε τα σχετικά δημοσιεύματα «αδιανόητα» και «εκτός πραγματικότητας». Όπως εξήγησε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποχώρησε από τη Ροδόπη μέσω της καθορισμένης εξόδου ασφαλείας του αεροδρομίου, όπως γίνεται πάντοτε για λόγους ασφαλείας σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Ο κ. Μαρινάκης αποκάλυψε μάλιστα ότι, πριν από την αναχώρηση του πρωθυπουργού, συνεργάτης του επικοινώνησε με τους αγρότες που βρίσκονταν στον χώρο της κινητοποίησης για να εξεταστεί το ενδεχόμενο μιας συνάντησης. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, οι αγρότες αρνήθηκαν, επικαλούμενοι το γεγονός ότι βρισκόταν σε εξέλιξη το συλλαλητήριο. «Ζητήθηκε αν ήθελαν να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό, αλλά απάντησαν πως δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Αναφερόμενος στη γενικότερη επικαιρότητα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι η «μεγάλη εικόνα» είναι η επέκταση του μέτρου επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο, το οποίο –όπως τόνισε– ενισχύει ουσιαστικά το αγροτικό εισόδημα. Για το ζήτημα του ΟΠΕΚΕΠΕ, παραδέχθηκε ότι «η υπόθεση δεν εξελίχθηκε όπως θα θέλαμε», σημειώνοντας όμως πως η κυβέρνηση είχε ήδη αποστείλει ύποπτα ΑΦΜ στον Εισαγγελέα προτού παρέμβει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία.
Σε ερώτηση για τη συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο Παύλος Μαρινάκης ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να εμπλακεί σε μετωπική σύγκρουση με ένα ιστορικό της στέλεχος. «Δεν είναι αυτή τη στιγμή δουλειά μας να μπούμε σε αντιπαράθεση με έναν πρώην πρωθυπουργό που εκφράζει τις προσωπικές του απόψεις», δήλωσε, προσθέτοντας ωστόσο πως, αν πράγματι ο κ. Σαμαράς αποφασίσει να ιδρύσει νέο κόμμα, τότε «θα είναι ένας πολιτικός μας αντίπαλος και θα αντιπαρατεθούμε πολιτικά». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έστρεψε στη συνέχεια τη συζήτηση στην οικονομική και κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας πως η ΝΔ επιλέγει να μιλά για τα ουσιαστικά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες. «Από τον Ιανουάριο οι νέοι θα έχουν μηδενική φορολογία. Η Ελλάδα διατηρεί τον χαμηλότερο πληθωρισμό στα τρόφιμα για ακόμη έναν μήνα. Αυτά ενδιαφέρουν τον κόσμο, όχι η εσωκομματική φλυαρία», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Απαντώντας στην κριτική του Αντώνη Σαμαρά ότι η Νέα Δημοκρατία «πασοκοποιήθηκε», ο Παύλος Μαρινάκης έκανε λόγο για «την πιο άδικη κατηγορία». Όπως είπε, η ίδια η ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος προτρέπει στη ρήξη με τις ταμπέλες και στη χάραξη πολιτικής με βάση την πράξη και τα αποτελέσματα. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός που μείωσε περισσότερους φόρους από κάθε προκάτοχό του, ενίσχυσε την ασφάλεια των συνόρων, μείωσε τις μεταναστευτικές ροές κατά 80%, εξόπλισε τη χώρα και ανέδειξε την Ελλάδα σε ενεργειακό κόμβο με την είσοδο εταιρειών όπως η Chevron και η ExxonMobil», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας πως όλα αυτά συνθέτουν την ουσία της σύγχρονης κεντροδεξιάς πολιτικής. Κλείνοντας, ο Παύλος Μαρινάκης υπογράμμισε πως η Ελλάδα του σήμερα «δεν είναι πια η Ελλάδα της γραβάτας, αλλά η Ελλάδα του Κογκρέσου», τονίζοντας ότι η κυβέρνηση προτιμά να μιλά με επιχειρήματα και αποτελέσματα παρά με χαρακτηρισμούς. «Αν αυτή η πορεία δεν είναι κεντροδεξιά, τότε τι είναι;» κατέληξε.
Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Μη Αγαπημένο
0
Αγάπη
0
Αστείο
0
Θυμωμένος
0
Λυπημένος
0
Ουάου
0