Νωρίτερα οι πληρωμές για το επίδομα των 250 ευρώ και την επιστροφή ενοικίου

Οκτώβριος 30, 2025 - 11:50
 0
Νωρίτερα οι πληρωμές για το επίδομα των 250 ευρώ και την επιστροφή ενοικίου

Νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό θα καταβληθούν τα επιδόματα των 250 ευρώ και η επιστροφή ενοικίου, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος, μιλώντας στο Mega. Όπως διευκρίνισε, οι πληρωμές θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου, δηλαδή δύο ημέρες νωρίτερα, καθώς η 30ή Νοεμβρίου (ημέρα που είχε αρχικά οριστεί για τις καταβολές) συμπίπτει με Κυριακή. «Τα χρήματα θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων την τελευταία εργάσιμη του μήνα», σημείωσε ο κ. Τσάπαλος. Η κυβέρνηση έχει ήδη ολοκληρώσει τη διαδικασία των διασταυρώσεων, ώστε οι καταβολές να γίνουν αυτόματα και χωρίς αίτηση από τους πολίτες. Όπως υπογράμμισε, «η διαδικασία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις ή προβλήματα».

Επιστροφή ενοικίου

Η επιστροφή ενοικίου αφορά τα μισθώματα του 2024, εφόσον δηλώνονται στο ηλεκτρονικό μισθωτήριο. Το ανώτατο ποσό επιστροφής ορίζεται στα 800 ευρώ, ενώ προβλέπεται προσαύξηση 50 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.

Ενδεικτικά κριτήρια εισοδήματος και περιουσίας:

  • Άγαμος: ετήσιο εισόδημα έως 20.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία έως 120.000 ευρώ.

  • Ζευγάρι χωρίς παιδιά: έως 28.000 ευρώ εισόδημα και 140.000 ευρώ περιουσία.

  • Ζευγάρι με 1 παιδί: έως 32.000 ευρώ εισόδημα και 160.000 ευρώ περιουσία.

  • Ζευγάρι με 2 παιδιά: έως 36.000 ευρώ εισόδημα και 180.000 ευρώ περιουσία, με προσαύξηση 4.000 ευρώ για κάθε επιπλέον ανήλικο.

Επίδομα των 250 ευρώ

Το επίδομα των 250 ευρώ θα λάβουν περίπου 1,2 εκατομμύρια συνταξιούχοι ηλικίας 65 ετών και άνω. Για ζευγάρι συνταξιούχων, το ποσό διπλασιάζεται στα 500 ευρώ.

Οι βασικές προϋποθέσεις είναι:

  • Ετήσιο εισόδημα έως 14.000 ευρώ για μονοπρόσωπα νοικοκυριά.

  • Έως 26.000 ευρώ για έγγαμους.

  • Όριο ακίνητης περιουσίας: έως 200.000 ευρώ για άγαμους και 300.000 ευρώ για ζευγάρια.

Ο υπουργός Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης είχε προαναγγείλει τα μέτρα αυτά, υπογραμμίζοντας ότι «η ενίσχυση θα δοθεί στο 80% των ενοικιαστών και στους συνταξιούχους που έχουν περισσότερο ανάγκη», τονίζοντας πως πρόκειται για μια στοχευμένη πολιτική στήριξης ενόψει του χειμώνα.

Ποια είναι η αντίδρασή σας;

Μου αρέσει Μου αρέσει 0
Μη Αγαπημένο Μη Αγαπημένο 0
Αγάπη Αγάπη 0
Αστείο Αστείο 0
Θυμωμένος Θυμωμένος 0
Λυπημένος Λυπημένος 0
Ουάου Ουάου 0