M. Θεμιστοκλέους: 538 άτομα προσωπικό θα διαθέτει το νέο νοσοκομείο Κομοτηνής
Στην πλήρη στελέχωση του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής και στη διασφάλιση της ομαλής μετάβασης από το υφιστάμενο Σισμανόγλειο εστίασε ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την 9η συνάντηση ενημέρωσης των πολιτών που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 3/2 στο θέατρο ΡΕΞ στην Κομοτηνή.
Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους την πρώτη ημέρα λειτουργίας το νοσοκομείο θα διαθέτει 538 άτομα προσωπικό (105 ιατροί, 232 νοσηλευτές, 201 λοιπό προσωπικό). Ο σχεδιασμός προβλέπει σταδιακή αύξηση με στόχο τον πέμπτο χρόνο λειτουργίας το δυναμικό να φτάσει τα 686 άτομα. Όπως διευκρινίστηκε, το σύνολο του προσωπικού που υπηρετεί σήμερα στο Σισμανόγλειο θα μεταφερθεί στις νέες εγκαταστάσεις ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για 61 προσλήψεις με επιπλέον 43 να προγραμματίζονται εντός του 2026.
Ο Υφυπουργός Υγείας υπογράμμισε επίσης την πολύ θετική στάση της τοπικής κοινωνίας σημειώνοντας πως η Κομοτηνή «αγκάλιασε» το έργο πιο έντονα από άλλες περιοχές με τη συνεργασία Δήμου, Περιφέρειας και Εκκλησίας να αποδεικνύεται καθοριστική για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων στα συνοδά έργα. Ανακοίνωσε επίσης τη λειτουργία της Διοικούσας Επιτροπής υπό τον Κώστα Βλαχογιάννη η οποία έχει αναλάβει τον συντονισμό τηςσύνθετης διαδικασίας μετάβασης από το παλαιό στο νέο νοσηλευτικό ίδρυμα.
Σύνταξη: Σαμή Καραμπουγιούκογλου
www.ertnews.gr
Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Μη Αγαπημένο
0
Αγάπη
0
Αστείο
0
Θυμωμένος
0
Λυπημένος
0
Ουάου
0