Κύκλωμα διακίνησης μεταναστών πίσω από τα κοκτέιλ πάρτι πάνω στα γιοτ

Νοέμβριος 3, 2025 - 22:10
 0
Κύκλωμα διακίνησης μεταναστών πίσω από τα κοκτέιλ πάρτι πάνω στα γιοτ

Τα πολυτελή σκάφη έμπαιναν στα λιμάνια της Μυκόνου και της Σαντορίνης, δίνοντας την εικόνα ότι πάμπλουτοι ιδιοκτήτες έφθαναν στα κοσμοπολίτικα νησιά για διακοπές. Πάνω στα γιοτ, καλλίγραμμες κοπέλες, κυρίως από το ανατολικό μπλοκ, υπό τους ήχους μουσικής, χόρευαν και έπιναν το ποτό τους σε κοκτέιλ πάρτι, αγναντεύοντας τα πανέμορφα νησιά του Αιγαίου.

του Πέτρου Καρσιώτη

Όμως, η δραματική αλήθεια κρυβόταν στις ερμητικά κλειστές καμπίνες. Εκεί έκρυβαν τους παράτυπους μετανάστες, που είχαν τη δυνατότητα να πληρώνουν 8.000 και 10.000 ευρώ «το κεφάλι» για την παράνομη μεταφορά τους από τα παράλια της Τουρκίας στα ελληνικά νησιά και στη συνέχεια σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αρχηγός αυτού του κυκλώματος των… V.I.P. θαλάσσιων διακινήσεων ήταν ένας Σύρος. Καθώς είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του από τις γερμανικές Αρχές, ακριβώς για διακίνηση παράτυπων μεταναστών, το Λιμενικό Σώμα, σε συνεργασία με την ΕΥΠ, προχώρησε στη σύλληψή του. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι διέμενε σε πολυτελή βίλα των Νοτίων Προαστίων, ενώ συνήθιζε να ντύνεται με ρούχα κορυφαίων σχεδιαστών. Εντοπίστηκε και συνελήφθη στο λιμάνι του Πειραιά. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η επιχείρηση που οργανώθηκε με απόλυτη μυστικότητα για τη σύλληψη του Σύρου διακινητή με τα γιοτ πήρε την κωδική ονομασία «Βεντάλια».

Για τη σύλληψη του αρχηγού του κυκλώματος, το Λιμενικό Σώμα προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση: «Την 01/11/2025 στελέχη της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ) και του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά συνέλαβαν έναν αλλοδαπό υπήκοο Συρίας με σουηδικό διαβατήριο, για τον οποίο είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα συλλήψεως και αναζητούνταν. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κατ’ οίκον έρευνα από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, όπου κατασχέθηκαν μέσα αποθήκευσης δεδομένων». «Ο ανωτέρω αλλοδαπός εμπλέκεται στην οργάνωση παράνομων μεταφορών μεταναστών από τις τουρκικές ακτές σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου και ακολούθως στη μεταφορά αυτών σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποτελώντας μάλιστα αρχηγικό μέλος του εν λόγω κυκλώματος». Μετά την απολογία του, ο Σύρος οδηγήθηκε στη φυλακή, ενώ αναζητούνται οι υπόλοιποι του κυκλώματος.

Ποια είναι η αντίδρασή σας;

Μου αρέσει Μου αρέσει 0
Μη Αγαπημένο Μη Αγαπημένο 0
Αγάπη Αγάπη 0
Αστείο Αστείο 0
Θυμωμένος Θυμωμένος 0
Λυπημένος Λυπημένος 0
Ουάου Ουάου 0