Κομοτηνή: Μοναδικά ντονέρ ξετρελαίνουν τον κόσμο
Γαστρονομικός θησαυρός στην Κομοτηνή, μεταξύ των άλλων εδεσμάτων θεωρούνται και τα ντονέρ. Ψητοπωλείο στην περιοχή «ζωγραφίζει» γευστικά με τα ντονέρ, το γύρο και το γιαπράκ ντονέρ.
Ο Χασάν Ντελή υπεύθυνος του καταστήματος μίλησε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3 για την τέχνη του γύρου και του καλού ντονέρ και πως φτιάχνονται. Ο ίδιος διατηρεί κρεοπωλείο και είναι ιδιαίτερος ο τρόπος που «φτιάχνει» το γύρο και το γιαπράκ ντονέρ, ένα είδος ψιλοκομμένου παραδοσιακού μοσχαρίσιου γύρου με ελάχιστο λίπος.
«Η μεγάλη διαφορά του γιαπράκ ντονέρ από τους υπόλοιπους γύρους είναι ότι περιέχει διαφορετικό τρόπο και τέχνη», όπως λέει.
Ρεπορτάζ: Βασιλική Μαχαίρα
www.ertnews.gr
Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Μη Αγαπημένο
0
Αγάπη
0
Αστείο
0
Θυμωμένος
0
Λυπημένος
0
Ουάου
0