Καρμπονάρα αυθεντική πολύ γρήγορη και πολύ γευστική !!!

Νοέμβριος 19, 2025 - 22:55
 0
Καρμπονάρα αυθεντική πολύ γρήγορη και πολύ γευστική !!!

 Σημερινό ... Καρμπονάρα αυθεντική πολύ γρήγορη και πολύ γευστική !!!

Υλικά
500 γρ. σπαγγέτι, Νο6
αλάτι
πιπέρι
150 γρ. guanciale--Εγώ έβαλα Μπέικον δεν βρήκα guanciale μια χαρά έγινε -
1 κ.σ. βούτυρο
1 αυγό
4 κρόκους
100 γρ. παρμεζάνα, ή πεκορίνο
Για το σερβίρισμα
πιπέρι
100 γρ. πεκορίνο

Εκτέλεση

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε νερό και αφήνουμε να πάρει βράση.
Ρίχνουμε αλάτι και τα σπαγγέτι, και βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι στη φωτιά και αφήνουμε να κάψει.
Κόβουμε το guanciale σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι.-Εγώ έκοψα το μπέικον κομματάκια -
.


Προσθέτουμε το βούτυρο και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αυγό, τους κρόκους, αλάτι και πιπέρι, και χτυπάμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
Με μία κουτάλα της σούπας παίρνουμε περίπου 150 γρ. από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε σιγά σιγά στο μπολ με τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά (κρατώντας στην άκρη το νερό τους) και τα βάζουμε στο τηγάνι με το guanciale.
Προσθέτουμε μια κουτάλα της σούπας από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε μέσα το μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά για να ψηθούν τα αυγά από τα καυτά μακαρόνια.
Βάζουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τριμμένο πεκορίνο.

Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 
Την έφτιαξα από sef- Akis Petretzikis 

 

Ποια είναι η αντίδρασή σας;

Μου αρέσει Μου αρέσει 0
Μη Αγαπημένο Μη Αγαπημένο 0
Αγάπη Αγάπη 0
Αστείο Αστείο 0
Θυμωμένος Θυμωμένος 0
Λυπημένος Λυπημένος 0
Ουάου Ουάου 0