Καραλής – Ουψάλα: Ο Έλληνας άλτης αντιμέτωπος με Ντουμπλάντις στη Σουηδία
Ο Armand Duplantis και ο Εμμανουήλ Καραλής ετοιμάζονται για μια συναρπαστική μονομαχία στο επί κοντώ, που θα διεξαχθεί το απόγευμα της Πέμπτης στην Ουψάλα, την πατρίδα του Σουηδού Ολυμπιονίκη και κατόχου του παγκοσμίου ρεκόρ. Η αναμέτρηση αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς οι δύο αθλητές βρίσκονται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και υπόσχονται έναν αγώνα υψηλού επιπέδου.
Ο Ντουπλάντις, που κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ με άλμα στα 6,30 μέτρα, δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για τον Έλληνα άλτη. Όπως δήλωσε, ο Καραλής αγωνίζεται πλέον σε ύψη που ελάχιστοι αθλητές στην ιστορία έχουν φτάσει, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι μόνο ο ίδιος έχει καταφέρει να κινηθεί σε αντίστοιχο επίπεδο. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ο ανταγωνισμός αυτός κάνει τον αγώνα ακόμη πιο συναρπαστικό για το κοινό.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mondo Classic (@themondoclassic)
Από την πλευρά του, ο Καραλής φτάνει στον αγώνα με την καλύτερη φετινή επίδοση, καθώς στα τέλη Φεβρουαρίου ξεπέρασε τα 6,17 μέτρα, δείχνοντας πως μπορεί να πιέσει τον Σουηδό στα όριά του. Με χιούμορ, μάλιστα, ανέφερε πως δεν αποκλείεται να δούμε ακόμη και παγκόσμιο ρεκόρ από τον ίδιο, προκαλώντας γέλια.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mondo Classic (@themondoclassic)
Ο Ντουπλάντις, που παραμένει αήττητος από τον Ιούλιο του 2023, δήλωσε ότι μπαίνει σε κάθε αγώνα με την πεποίθηση ότι είναι ο καλύτερος και πως θα είναι ο τελευταίος που θα μείνει στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι ο έντονος ανταγωνισμός τον αναγκάζει να είναι ακόμη πιο συγκεντρωμένος και αποφασισμένος.
Η διοργάνωση αναμένεται ιδιαίτερα δυνατή, καθώς συμμετέχουν πολλοί κορυφαίοι άλτες. Ανάμεσά τους και ο Sondre Guttormsen, που έχει φετινό ρεκόρ 6,06 μέτρα. Συνολικά, αρκετοί από τους συμμετέχοντες έχουν ήδη ξεπεράσει τα έξι μέτρα, γεγονός που προμηνύει έναν από τους πιο έντονους αγώνες της χρονιάς. Μετά τη μονομαχία στην Ουψάλα, οι δύο αθλητές αναμένεται να συναντηθούν ξανά στο World Athletics Indoor Championships στο Toruń, στα τέλη Μαρτίου, όπου το ενδιαφέρον για μια ακόμη μεγάλη μάχη στο επί κοντώ θα είναι εξίσου μεγάλο. Ο Καραλής τόνισε ότι, παρά τον έντονο ανταγωνισμό, οι αθλητές διατηρούν πολύ καλές σχέσεις μεταξύ τους. Όπως είπε, ο συναγωνισμός είναι υγιής και όλοι χαίρονται με τις επιτυχίες των υπολοίπων. Στόχος τους, όπως σημείωσε, είναι να εξελίσσουν συνεχώς το αγώνισμα και να προσφέρουν μεγάλες στιγμές στον στίβο, σε μια εποχή που –όπως παραδέχονται όλοι– το επί κοντώ βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο της ιστορίας του.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη World Athletics (@worldathletics)
Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Μη Αγαπημένο
0
Αγάπη
0
Αστείο
0
Θυμωμένος
0
Λυπημένος
0
Ουάου
0