Ίντερ Μαϊάμι – Βανκούβερ 3-1: Ο Έλληνας που κατέκτησε το MLS στο πλευρό του Μέσι
Ιστορική στιγμή για την Ίντερ Μαϊάμι, η οποία κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα στην ύπαρξή της, και μάλιστα με τον Λιονέλ Μέσι να υπογράφει ακόμη μία μεγάλη επιτυχία στην καριέρα του. Δίπλα στον Αργεντινό σταρ, ανάμεσα σε πανηγυρισμούς και τρομερό ενθουσιασμό, βρισκόταν και ένας Έλληνας: ο 21χρονος Νόα Άλεν, που όχι απλώς συμμετείχε, αλλά ξεκίνησε βασικός στον μεγάλο τελικό του MLS απέναντι στους Βανκούβερ Γουάιτκαπς. Ο τελικός πραγματοποιήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου στη Φλόριντα και ο Άλεν πήρε θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας, λειτουργώντας ως αριστερός στόπερ με δυνατότητα να ανεβαίνει στα πλάγια όταν ο Ζόρντι Άλμπα προωθούνταν. Η παρουσία του ήταν σταθερή, επιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη του Χαβιέρ Μασεράνο στο νεανικό ταλέντο που εξελίσσεται μέσα στην ομάδα από το 2019. Οι σχέσεις του νεαρού αμυντικού με τον Μέσι φαίνεται πως είναι εξαιρετικές. Το απέδειξαν και στην απονομή, όπου οι δυο τους πανηγύρισαν με χιούμορ, ανταλλάζοντας… φιλικά χτυπήματα, σε στιγμές που έγιναν viral στα κοινωνικά δίκτυα.
Ο Άλεν προέρχεται από την ακαδημία της Ίντερ Μαϊάμι και σε ηλικία μόλις 21 ετών ζει τις καλύτερες στιγμές της καριέρας του. Φέτος, έχει ήδη ζήσει δύο καθοριστικές εμπειρίες: τον τελικό και την πρώτη φορά που φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού στο ματς του περασμένου Αυγούστου. Η πορεία του μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς τον Σεπτέμβριο η διοίκηση της ομάδας τον «έδεσε» με νέο συμβόλαιο έως το 2028, αναγνωρίζοντας την εξέλιξή του και επενδύοντας στο μέλλον του. Στο πλάνο βρίσκεται και η Εθνική Ελλάδας. Ο Άλεν, που έχει ήδη συμμετοχή με την Εθνική Νέων, θεωρείται δεδομένο πως θα ενισχύσει σύντομα και την ανδρική ομάδα, αποτελώντας μία νέα, ελπιδοφόρα επιλογή για την αριστερή πλευρά της άμυνας.
Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Athletiko, ο νεαρός μπακ δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για τη συνύπαρξη με τον Μέσι, δηλώνοντας πως αισθάνεται «ευλογημένος» που προπονείται και αγωνίζεται δίπλα στον κορυφαίο ποδοσφαιριστή της εποχής. Με ένα πρωτάθλημα ήδη στα χέρια του και με χρόνια μπροστά, ο Άλεν μοιάζει έτοιμος να γράψει το δικό του κεφάλαιο στο MLS — και ίσως στο μέλλον, με τη φανέλα της Ελλάδας.
️ «Είμαι χαρούμενος που εκπροσωπώ την Ελλάδα — για τη γιαγιά και τον παππού!»
Ο Νόα Άλεν δεν έκρυψε τη συγκίνησή του, τονίζοντας πόσο περήφανος νιώθει που φορά τη φανέλα της Εθνικής Ελπίδων και που εκπληρώνει το όνειρό του να αγωνιστεί με τα «γαλανόλευκα». pic.twitter.com/dXnhgtXrLh
— Athletiko (@athletiko_gr) November 14, 2025
Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Μη Αγαπημένο
0
Αγάπη
0
Αστείο
0
Θυμωμένος
0
Λυπημένος
0
Ουάου
0