Εργαστήριο δημιουργικής γραφής διοργάνωσε το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Κομοτηνής

Δεκ 27, 2025 - 12:20
 0
Εργαστήριο δημιουργικής γραφής διοργάνωσε το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Κομοτηνής
screenshot-1091

Εργαστήριο δημιουργικής γραφής, διοργάνωσε, το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Κομοτηνής, δίνοντας στους μαθητές και στις μαθήτριες της Α΄ τάξης, την ευκαιρία να εξερευνήσουν τη δύναμη του λόγου και της φαντασίας μέσα από πρωτότυπες ασκήσεις και βιωματικές δραστηριότητες.

Τα παιδιά, υπό την καθοδήγηση της συγγραφέως, ιστορικού, αρχαιολόγου, και μέλους του Δ.Σ. του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, Βάντας Παπαϊωάννου-Βουτσά, πειραματίστηκαν με διαφορετικά είδη γραφής (αφήγηση, ποίηση, σύντομο διήγημα), με στόχο να καλλιεργήσουν τη δημιουργική τους έκφραση και να ενισχύσουν τη σχέση τους με τη γλώσσα και τη λογοτεχνία.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη σύνδεση της γραφής με τις τέχνες, στο πλαίσιο και του καλλιτεχνικού χαρακτήρα του σχολείου.

Το εργαστήριο εντάσσεται στις δράσεις της σχολικής μονάδας που στοχεύουν στην ολόπλευρη καλλιέργεια των μαθητών, ενθαρρύνοντας τη συνεργασία, την αυτοέκφραση και τη δημιουργική σκέψη.

“Ευχαριστούμε τη συγγραφέα Βάντα Παπαϊωάννου-Βουτσά για την παρουσία της στο σχολείο μας. Με τη ζεστασιά του λόγου της, τη βαθιά αγάπη της για τα παιδιά, και τη δύναμη της φαντασίας της, άγγιξε τις καρδιές των μαθητών και των μαθητριών μας, ανοίγοντας μπροστά τους δρόμους δημιουργίας, ονείρων και έμπνευσης”, ανέφερε η διευθύντρια του σχολείου, Λένα Χατζή, και πρόσθεσε; “Η συνάντηση αυτή δεν ήταν απλώς μια επίσκεψη, αλλά μια πολύτιμη εμπειρία που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη όλων μας και θα συνεχίσει να φωτίζει τη σχέση των παιδιών με το βιβλίο και τη λογοτεχνία. Η πρωτοβουλία αυτή επιβεβαιώνει τον ρόλο του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Κομοτηνής ως χώρου παιδείας και πολιτισμού, όπου η τέχνη και ο λόγος συναντώνται δημιουργικά”.

www.ertnews.gr

Ποια είναι η αντίδρασή σας;

Μου αρέσει Μου αρέσει 0
Μη Αγαπημένο Μη Αγαπημένο 0
Αγάπη Αγάπη 0
Αστείο Αστείο 0
Θυμωμένος Θυμωμένος 0
Λυπημένος Λυπημένος 0
Ουάου Ουάου 0