Αλεξανδρούπολη: Το 56% των επισκεπτών της πόλης επιστρέφουν και την επισκέπτονται πάλι

Νοέμβριος 19, 2025 - 13:55
 0
Αλεξανδρούπολη: Το 56% των επισκεπτών της πόλης επιστρέφουν και την επισκέπτονται πάλι
stigmiotypo-othonis-2025-11-19-134619

Τα αποτελέσματα της έρευνας «Τουριστικό Βαρόμετρο 2025» παρουσίασε ο δήμος Αλεξανδρούπολη, για το διάστημα Αύγουστος–Οκτώβριος 2025, για να αποτυπωθεί η εικόνα των επισκεπτών.

Στη δειγματοληψία το 50% των επισκεπτών για αυτό το δίμηνο είναι Τούρκοι, που είναι και αυτοί που αφήνουν τα περισσότερα χρήματα για αγορές και κατανάλωση. Παράλληλα σύμφωνα με την έρευνα πολλοί είναι και οι τουρίστες που επισκέπτονται επαναλαμβανόμενα την περιοχή.

Ο Πέτρος Κυριακίδης, αντιδήμαρχος τουρισμού μίλησε για τα αποτελέσματα της έρευνας και τα συμπεράσματα που έχουν εξαχθεί.

«Κάναμε τις μετρήσεις μας για δεύτερη φορά, καθώς και το σλόγκαν του δημάρχου είναι «αν δεν μετρηθούμε, δεν θα βελτιωθούμε». Προσπαθούμε με συνεργάτες, στατιστικά, μελέτες και έρευνες να βγάζουμε κάποια αποτελέσματα. Το 50% είναι Τούρκοι επισκέπτες, 23% είναι Έλληνες, 17% Βαλκάνιοι και το υπόλοιπο είναι Ευρωπαίοι. Όσον αφορά τους Τούρκους τα νούμερα είναι αυξημένα. Η «ραχοκοκαλιά» του τουρισμού είναι ο οδικός τουρισμός, έρχονται από βαλκανικές χώρες, από Τουρκία, ενώ το 60% είναι επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες».

Όσον αφορά τη βραχυχρόνια μίσθωση ανέφερε:

«Έχουν αυξηθεί κατά πολύ τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης, καθώς δεν επαρκούσαν οι ξενοδοχειακές κλίνες , δεν έχουν γίνει επενδύσεις τα τελευταία χρόνια, ενώ την βραχυχρόνια προτιμούν οικογένειες με 3-5 μέλη».

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Ρεπορτάζ: Δήμητρα Παρασκευοπούλου

www.ertnews.gr

Ποια είναι η αντίδρασή σας;

Μου αρέσει Μου αρέσει 0
Μη Αγαπημένο Μη Αγαπημένο 0
Αγάπη Αγάπη 0
Αστείο Αστείο 0
Θυμωμένος Θυμωμένος 0
Λυπημένος Λυπημένος 0
Ουάου Ουάου 0