Ακρίβεια στο μοσχάρι: Το κρέας γίνεται είδος πολυτελείας

Νοέμβριος 2, 2025 - 15:10
 0
Ακρίβεια στο μοσχάρι: Το κρέας γίνεται είδος πολυτελείας

Το μοσχαρίσιο κρέας μετατρέπεται σταδιακά σε είδος πολυτελείας για όλο και περισσότερους καταναλωτές, καθώς οι τιμές του συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά τις τελευταίες εβδομάδες. Η συνεχιζόμενη αυτή αύξηση οφείλεται, σύμφωνα με τους παραγωγούς, σε έναν συνδυασμό αυξημένων δαπανών παραγωγής, υψηλών τιμών ζωοτροφών, ενεργειακού κόστους και περιορισμένων προμηθειών στην αγορά.  Οι κτηνοτρόφοι επισημαίνουν ότι οι πιέσεις στην παραγωγή έχουν φτάσει σε σημείο που καθιστά δυσβάσταχτη τη διατήρηση των κοπαδιών, γεγονός που με τη σειρά του μειώνει την προσφορά και ωθεί ακόμη ψηλότερα τις τιμές λιανικής. Οι επόμενοι μήνες αναμένεται να είναι καθοριστικοί, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι η ανοδική πορεία θα συνεχιστεί, επηρεάζοντας τόσο τη διαθεσιμότητα όσο και την προσβασιμότητα του προϊόντος για τα νοικοκυριά.

Την ίδια ώρα, οι καταναλωτές στρέφονται σε φθηνότερες εναλλακτικές, όπως το κοτόπουλο ή το χοιρινό, γεγονός που μεταβάλλει τη διατροφική συμπεριφορά και διαμορφώνει νέες ισορροπίες στην αγορά κρέατος. Ωστόσο, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η συνεχής πίεση στις τιμές ενδέχεται να επηρεάσει την ποιότητα των διαθέσιμων προϊόντων, καθώς ορισμένοι προμηθευτές ενδέχεται να αναζητήσουν λύσεις με χαμηλότερο κόστος εις βάρος της παραγωγικής ασφάλειας.

Ποια είναι η αντίδρασή σας;

Μου αρέσει Μου αρέσει 0
Μη Αγαπημένο Μη Αγαπημένο 0
Αγάπη Αγάπη 0
Αστείο Αστείο 0
Θυμωμένος Θυμωμένος 0
Λυπημένος Λυπημένος 0
Ουάου Ουάου 0