Άδωνις για Κωνσταντοπούλου: Είναι η μόνη που έχει υβρίσει τους νεκρούς μηχανοδηγούς των Τεμπών, είναι κακιά γυναίκα
Η συζήτηση στη Βουλή για τις άρσεις ασυλίας μετατράπηκε σε ένα από τα πιο εκρηκτικά επεισόδια της κοινοβουλευτικής περιόδου, με πρωταγωνίστρια τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας αντέδρασε οξύτατα μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος που ενέκρινε, με ευρεία πλειοψηφία, την άρση της ασυλίας της, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά συναδέλφων της αλλά και της προεδρεύουσας Όλγας Γεροβασίλη. Η ένταση ξεκίνησε όταν η κ. Γεροβασίλη δεν της παραχώρησε άμεσα τον λόγο. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αντέδρασε έντονα, κατηγορώντας τη για «συμπαιγνία με την Ντόρα Μπακογιάννη» και φωνάζοντας «Δεν ντρέπεστε λίγο;». Η αντιπρόεδρος της Βουλής απάντησε ψύχραιμα ότι δεν θα σχολιάσει, καθώς η θεσμική της θέση δεν το επιτρέπει.
Αίρεται η ασυλία της Κωνσταντοπούλου – «Όχι» της Ολομέλειας στο αίτημα για την Κανέλλη
Το βίντεο Άδωνι από το 2017: «Όταν ο σπουδαίος Μανώλης Γλέζος έβαλε στη θέση της τη φρικτή λαϊκίστρια Κωνσταντοπούλου»
Ταύρος εν υαλοπωλείω η Κωνσταντοπούλου – Η επίθεση σε Μπακογιάννη και Γεροβασίλη
Η σύγκρουση γρήγορα κλιμακώθηκε. Εκτός μικροφώνου, η κ. Κωνσταντοπούλου απαίτησε την παραίτηση της προεδρεύουσας, λαμβάνοντας την αιχμηρή απάντηση: «Παραιτήσεις έχετε κάνει εσείς από κόμματα!». Λίγο αργότερα, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας επανήλθε με νέες βολές, χαρακτηρίζοντας την κ. Γεροβασίλη «δεκανίκι» και μιλώντας για «ανίερες συμμαχίες με Ντόρες της Ζίμενς και βασιλοπούλες τύπου Μαρίας Αντουανέτας Μπακογιάννη». Στην ομιλία της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε συνολική επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας, κατηγορώντας την ότι «κάλυψε» τη Λιάνα Κανέλλη και πως συντάσσεται με «ακροδεξιά» στελέχη, κατονομάζοντας τον Άδωνι Γεωργιάδη.
Άδωνις: Οι ύβρεις που εκτοξεύει η κυρία Κωνσταντοπούλου είναι πολιτική πράξη. Η Δημοκρατία δεν είναι ανυπεράσπιστη στον τραμπουκισμό της κυρίας Κωνσταντοπούλου. pic.twitter.com/9WB1uOALuJ
— Ομάδα Αλήθειας (@omadaalithias) October 29, 2025
Η Όλγα Γεροβασίλη απάντησε πως καθυστέρησε να της δώσει τον λόγο «μόλις επτά λεπτά», όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό της Βουλής, ενώ υπενθύμισε με ενόχληση προηγούμενο περιστατικό, όταν η κ. Κωνσταντοπούλου είχε σηκώσει το κινητό της στη Διάσκεψη των Προέδρων για να φωτογραφίσει την κ. Μπακογιάννη. Η ένταση κορυφώθηκε με την παρέμβαση του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος απάντησε με σκληρούς χαρακτηρισμούς στις αναφορές της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας. «Εάν με ξαναπεί θαυμαστή του Γκέμπελς ή ναζί, θα της κάνω μήνυση», είπε, χαρακτηρίζοντάς την «υστερική» και «την πιο κακιά γυναίκα που έχει περάσει από τη Βουλή». Ο υπουργός Υγείας πρόσθεσε πως «βιάζει το Κοινοβούλιο» και «κάνει μπούλινγκ σε όλους εδώ μέσα», καταλήγοντας: «Ποιος ξέρει τι της έχουν κάνει στη ζωή της για να καταντήσει έτσι».
Η τοποθέτησή του προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κ. Γεροβασίλη, η οποία ζήτησε να ανακαλέσει τους χαρακτηρισμούς. Ο Άδωνις Γεωργιάδης αρνήθηκε, λέγοντας πως «η Δημοκρατία δεν είναι ανυπεράσπιστη στους τραμπουκισμούς της» και ότι «θα αντισταθεί στη χυδαιότητα και την κακία της». Ωστόσο, η προεδρεύουσα ανακοίνωσε πως οι σκληρές εκφράσεις του υπουργού θα διαγραφούν από τα πρακτικά.
Η ένταση είχε ως αφετηρία την απόφαση της Ολομέλειας να εγκρίνει, με 238 ψήφους υπέρ και 48 κατά, την άρση της ασυλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Η υπόθεση αφορά μήνυση που είχε υποβάλει η πρώην υποψήφια της Πλεύσης Ελευθερίας Όλγα Δάλλα, κατηγορώντας την πρόεδρο του κόμματος ότι «της έκλεψε την έδρα» μετά τις εκλογές του Μαΐου 2023. Η κ. Κωνσταντοπούλου μίλησε για «εκστρατεία λάσπης» και υποστήριξε ότι δέχεται πόλεμο επειδή «το σύστημα φοβάται τη φωνή της».
Αξιοσημείωτο είναι ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας είχε εισηγηθεί αρνητικά ως προς την άρση ασυλίας, ωστόσο η ίδια η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε από τους βουλευτές να υπερψηφίσουν, ώστε –όπως είπε– «να αποδειχθεί ποιοι θέλουν τη φίμωση». Παράλληλα, η Βουλή απέρριψε το αίτημα άρσης ασυλίας της Λιάνας Κανέλλη, ύστερα από μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον της η κ. Κωνσταντοπούλου για συκοφαντική δυσφήμιση. Υπέρ ψήφισαν 25 βουλευτές, 50 δήλωσαν «παρών», ενώ 209 καταψήφισαν.
Μετά από μία επεισοδιακή συνεδρίαση της Ολομέλειας για αυτό το ζήτημα, τελικά η μεγάλη Πλειοψηφία της Βουλής των Ελλήνων ψήφισε υπέρ της Άρσης της Ασυλίας της @ZoeKonstant τα υπόλοιπα θα τα κρίνουν τα δικαστήρια. pic.twitter.com/9M2YOGq4OQ
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) October 29, 2025
Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Μη Αγαπημένο
0
Αγάπη
0
Αστείο
0
Θυμωμένος
0
Λυπημένος
0
Ουάου
0