Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2026: Το βίντεο Ανδρουλάκη με τις γυναίκες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Μάρ 8, 2026 - 20:10
 0
Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2026: Το βίντεο Ανδρουλάκη με τις γυναίκες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Μήνυμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας έστειλαν μέσω βίντεο οι γυναίκες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, η τομεάρχης Ισότητας του κόμματος και ο πρόεδρός του Νίκος Ανδρουλάκης, παρουσιάζοντας παράλληλα μια σειρά προτάσεων για την ενίσχυση των δικαιωμάτων και της προστασίας των γυναικών. Στο μήνυμα που συνοδεύει το βίντεο, τονίζεται ότι η 8η Μαρτίου δεν αποτελεί απλώς μια συμβολική ημέρα γιορτής, αλλά μια υπενθύμιση της ανάγκης για μια κοινωνία που στηρίζει και αναγνωρίζει τις γυναίκες καθημερινά μέσα από συγκεκριμένες πολιτικές. «Η 8η Μαρτίου είναι η υπενθύμιση ότι δεν χρειαζόμαστε μια ημέρα για να γιορτάζουμε τις γυναίκες, αλλά μια κοινωνία που τις στηρίζει, τις προστατεύει και αναγνωρίζει την αξία τους κάθε μέρα, με πολιτικές λύσεις άμεσες και απαραίτητες», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο μήνυμα.

Στο σχετικό βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρουσιάζονται οι βασικές προτάσεις του κόμματος για την ενίσχυση της ισότητας και την προστασία των γυναικών. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η άμεση εφαρμογή της αρχής της ίσης αμοιβής για ίση εργασία μεταξύ ανδρών και γυναικών, ένα ζήτημα που παραμένει ανοιχτό στην αγορά εργασίας. Παράλληλα, προτείνεται η θεσμοθέτηση άδειας εμμήνου ρύσεως με πλήρεις αποδοχές, καθώς και η κατάργηση του ΦΠΑ στα προϊόντα εμμήνου ρύσεως. Στο πεδίο της υγείας, το ΠΑΣΟΚ προτείνει την παροχή δωρεάν εξωσωματικής γονιμοποίησης και τη δυνατότητα κρυοσυντήρησης ωαρίων σε δημόσιες δομές σε ολόκληρη τη χώρα. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και σε μέτρα στήριξης της μητρότητας, όπως η κάλυψη των εξόδων διαμονής πριν τον τοκετό για γυναίκες που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, καθώς και σε στοχευμένες πολιτικές για την ουσιαστική ενίσχυση των μονογονεϊκών οικογενειών.

Στο ίδιο πλαίσιο, το κόμμα προτείνει τη νομική αναγνώριση της γυναικοκτονίας στον Ποινικό Κώδικα, τη δωρεάν νομική βοήθεια για τα θύματα έμφυλης βίας και την άμεση ενίσχυση των δομών και των συμβουλευτικών κέντρων που παρέχουν υποστήριξη σε γυναίκες. Σημαντική θέση στις προτάσεις καταλαμβάνει και η ενίσχυση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας για τις γυναίκες, με στόχο τη συνολική υποστήριξη της ευημερίας τους σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο. Όπως σημειώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης στο μήνυμά του, οι συγκεκριμένες πολιτικές αποτελούν δέσμευση για μια κοινωνία στην οποία η ασφάλεια των γυναικών θα αποτελεί σταθερή προτεραιότητα και η συμβολή τους στην κοινωνική και οικονομική ζωή θα αναγνωρίζεται ως αυτονόητη. «Αυτές οι πολιτικές είναι η δική μας δέσμευση για να είναι κάθε μέρα μια μέρα που η ασφάλεια των γυναικών θα είναι προτεραιότητα και η ανάδειξη της συμβολής τους αυτονόητη επιδίωξη του καθενός από εμάς. Η μέρα κάθε γυναίκας», καταλήγει στο μήνυμά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ποια είναι η αντίδρασή σας;

Μου αρέσει Μου αρέσει 0
Μη Αγαπημένο Μη Αγαπημένο 0
Αγάπη Αγάπη 0
Αστείο Αστείο 0
Θυμωμένος Θυμωμένος 0
Λυπημένος Λυπημένος 0
Ουάου Ουάου 0