Κομοτηνή: Στον Εισαγγελέα ο 55χρονος που συνελήφθη για δολιοφθορά σε γερμανικό πολεμικό πλοίο
Στον εισαγγελέα Ροδόπης οδηγείται σήμερα ο 55χρονος που συνελήφθη στο Κοπτερό Ροδόπης για δολιοφθορά σε πολεμικό πλοίο της Γερμανίας. Σε βάρος του εκκρεμούσε από τις 10 Οκτωβρίου ευρωπαϊκό ένταλμα.
Ο Έλληνας υπήκοος, ο οποίος εργαζόταν περιστασιακά στο λιμάνι του Αμβούργου, συνελήφθη στην Κομοτηνή, κατόπιν ευρωπαϊκού εντάλματος καθώς κατηγορείται ότι, μαζί με έναν Ρουμάνο συνάδελφό του, προκάλεσαν δολιοφθορά σε πολεμικό σκάφος της Γερμανίας. Ο συλληφθείς δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Ελληνικές μυστικές υπηρεσίες.
Κατά την έρευνα κατασχέθηκαν ψηφιακά πειστήρια που θα αποσταλούν για εξέταση, όπως ηλεκτρονικός υπολογιστής, σκληρός δίσκος USB και μικρό χρηματικό ποσό. Κάτοικοι του Κοπτερού και συγγενείς του κάνουν λόγο για έναν ήσυχο άνθρωπο που δούλευε περιστασιακά στο εξωτερικό.
Οι δύο συλληφθέντες, οι οποίοι εργάζονται σε ναυπηγείο του Αμβούργου, είναι ύποπτοι για απόπειρα σαμποτάζ το 2025 και κατηγορούνται ότι επιχείρησαν να προκαλέσουν ζημιά σε αρκετές κορβέτες που προορίζονταν για το γερμανικό πολεμικό ναυτικό και βρίσκονταν αγκυροβολημένες σε ναυπηγείο του Αμβούργου.
Κατηγορούνται ότι έριξαν πάνω από 20 κιλά λειαντικού χαλικιού στο μπλοκ κινητήρα ενός πλοίου, τρύπησαν τις γραμμές τροφοδοσίας νερού, αφαίρεσαν τα καπάκια από τα ντεπόζιτα καυσίμων και απενεργοποίησαν ηλεκτρονικούς διακόπτες ασφαλείας του πλοίου. Χρησιμοποιήθηκε επίσης διαβρωτική μπογιά που κατέστρεψε μέρος από τις λαμαρίνες του πλοίου.
Η αξιολόγηση των κατασχεθέντων αποδεικτικών στοιχείων βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ ερευνάται μεταξύ άλλων, ποιος μπορεί να ανέθεσε στους συλληφθέντες τις πράξεις δολιοφθοράς. Το περιστατικό διαπιστώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο κατά τη διάρκεια επιθεώρησης του πλοίου, πριν η κορβέτα «Emden» αποπλεύσει για το Κίελο.
Ρεπορτάζ: Ζ. Κακκαβάς – Ειρ. Τσακίρη
www.ertnews.gr
Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Μη Αγαπημένο
0
Αγάπη
0
Αστείο
0
Θυμωμένος
0
Λυπημένος
0
Ουάου
0