Μέλπω Ζαρόκωστα: Πλήθος κόσμου στην κηδεία της ηθοποιού

Ιαν 20, 2026 - 14:30
 0
Μέλπω Ζαρόκωστα: Πλήθος κόσμου στην κηδεία της ηθοποιού

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε την σπουδαία ηθοποιό Μέλπω Ζαρόκωστα που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών. Ο γιος της ηθοποιού, Αλέξανδρος Παγουλάτος, μίλησε για την απώλεια της μητέρας του, αναφερόμενος στην απόφασή του να τη μεταφέρει στο Γηροκομείο Αθηνών, όπου και πέρασε τις τελευταίες της στιγμές. Μεταξύ άλλων, τόνισε πως πρόκειται για μία δύσκολη ημέρα, προσθέτοντας ότι η Μέλπω Ζαρόκωστα «τώρα πάει προς τον παράδεισο». «Είναι δύσκολη όντως η ημέρα, διότι συμβολικά είναι ένας αποχαιρετισμός, βέβαια ο δρόμος της Μέλπως προς τον παράδεισο έχει ξεκινήσει, οπότε τώρα πλέον είναι και μία φάση ξεκούρασης γι’ αυτήν. Υπάρχει και η ανακούφιση, γιατί τώρα πλέον δεν τη βλέπουμε να υποφέρει τη γυναίκα. Δεν υπέφερε πάρα πολύ», είπε χαρακτηριστικά. «Να ευχαριστήσουμε θερμά το Γηροκομείο Αθηνών, ήταν πάρα πολύ σωστή απόφαση να πάει για να ζήσει τις τελευταίες της στιγμές. Με προέτρεψε η Άννα Φόνσου και ο Σπύρος Μπιμπίλας, και εγώ αισθάνομαι λίγο ένοχος, διότι μετά την πτώση της υγείας της ήταν στο σπίτι για 3-4 μήνες, το οποίο δεν της άρεσε, είχε κάποια κατάθλιψη, δεν έτρωγε. Μόλις πήγε στο περιβάλλον του γηροκομείου, την περιποιήθηκαν όλοι με τον καλύτερο τρόπο», κατέληξε ο γιος της.

Ποια ήταν η Μέλπω Ζαρόκωστα

Η Μέλπω Ζαρόκωστα γεννήθηκε το 1933 στον Πειραιά, κόρη του Ηλία Ζαρόκωστα και της Δέσποινας Σπυροπούλου. Μεγαλωμένη σε ένα περιβάλλον που καλλιέργησε το ενδιαφέρον της για τις τέχνες, ακολούθησε την οικογένειά της μετά τον πόλεμο στην Αλεξάνδρεια και αργότερα στην Αυστραλία. Εκεί σπούδασε υποκριτική στο Metropolitan Theater και στο Canandale School of Radio Studies στο Σίδνεϊ, αποκτώντας παράλληλα γνώσεις σκηνοθεσίας και σεναριογραφίας. Στα έντεκα χρόνια παραμονής της στο εξωτερικό, ξεκίνησε την καριέρα της στο θέατρο και την τηλεόραση, δημιουργώντας τις βάσεις για την επιστροφή της στην Ελλάδα.

Με την επιστροφή της, η Ζαρόκωστα άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στη θεατρική σκηνή και στον κινηματογράφο. Έγινε ιδιαίτερα γνωστή μέσα από ταινίες όπως το Death Strikes Again (1961) και Το λεβεντόπαιδο (1969), όπου ερμήνευσε τη Νόρα Αθανασίου, ενώ η δημιουργική της διάθεση την οδήγησε και στη συγγραφή, με σπουδαία συμβολή σε τηλεοπτικές σειρές όπως η Απ’ την κωμωδία στο δράμα και οι Αληθινές ιστορίες. Η πορεία της Μέλπως Ζαρόκωστα χαρακτηρίστηκε από συνέπεια, αφοσίωση και βαθιά αγάπη για την τέχνη. Η παρουσία της σε θεσμούς και αγώνες των ηθοποιών, όπως τόνισε και ο Σπύρος Μπιμπίλας, μαρτυρά την αφοσίωσή της στην κοινότητα των καλλιτεχνών. Η ζωή και η καριέρα της συνθέτουν το πορτρέτο μιας γυναίκας που αγάπησε και υπηρέτησε το θέατρο και τον κινηματογράφο με πάθος, αφήνοντας πίσω της ένα έργο που συνεχίζει να εμπνέει τις επόμενες γενιές.

Ποια είναι η αντίδρασή σας;

Μου αρέσει Μου αρέσει 0
Μη Αγαπημένο Μη Αγαπημένο 0
Αγάπη Αγάπη 0
Αστείο Αστείο 0
Θυμωμένος Θυμωμένος 0
Λυπημένος Λυπημένος 0
Ουάου Ουάου 0