16χρονη Λόρα: «Ρωτούσε τι θα μπορούσε να συμβεί και να μείνει έγκυος», λέει φίλη της

Ιαν 18, 2026 - 22:10
 0
16χρονη Λόρα: «Ρωτούσε τι θα μπορούσε να συμβεί και να μείνει έγκυος», λέει φίλη της

Σε πλήρη εξέλιξη παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό της 16χρονης Λόρας, που αγνοείται από την Πάτρα, με τις Αρχές να εκτιμούν ότι μετέβη στην Αθήνα και ειδικότερα στην περιοχή του Ζωγράφου. Η αγωνία κορυφώνεται, καθώς τα δεδομένα που συγκεντρώνονται δείχνουν μια υπόθεση με πολλές και σύνθετες παραμέτρους. Καθοριστικό ρόλο αναμένεται να παίξουν τις επόμενες ημέρες οι απαντήσεις των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, ύστερα από σαρώσεις που έγιναν σε τρία κομβικά σημεία: στο σημείο της Πάτρας όπου η ανήλικη επιβιβάστηκε σε ταξί και σε δύο διαφορετικά σημεία στον Ζωγράφο, όπου καταγράφηκαν οι τελευταίες μαρτυρίες για την παρουσία της. Στόχος των ερευνών είναι να διαπιστωθεί εάν από τα συγκεκριμένα σημεία η 16χρονη προσπάθησε να επικοινωνήσει με κάποιο συγκεκριμένο αριθμό. Μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόσωπο που ενδεχομένως συνδέεται άμεσα με την εξαφάνισή της.

Νέα στοιχεία προσθέτει κατάθεση συμμαθήτριας της Λόρας από το γυμνάσιο, η οποία δόθηκε στις Αρχές την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με όσα ανέφερε, η 16χρονη είχε εκφράσει παλαιότερα την επιθυμία να τραυματιστεί στο χέρι ή στον καρπό, γεγονός που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία. Παράλληλα, εντύπωση είχε προκαλέσει και ερώτημα της Λόρας σε άλλη χρονική στιγμή σχετικά με το «τι θα μπορούσε να συμβεί για να μείνει έγκυος». Το θέμα είχε φτάσει στη διεύθυνση του σχολείου, η οποία είχε καλέσει τους γονείς της ανήλικης, επιχειρώντας να κατανοήσει εάν υπήρχε κάποιο ζήτημα στο οικογενειακό περιβάλλον. Αξιοσημείωτο θεωρείται από τις Αρχές το γεγονός ότι, μετά από αυτή την παρέμβαση του σχολείου, η Λόρα αποχώρησε και μετεγγράφηκε σε άλλο σχολείο. Στο πλαίσιο της έρευνας αναμένεται να κληθεί και ο διευθυντής του πρώτου σχολείου, ώστε να δώσει πλήρη εικόνα για τη συμπεριφορά και τις ανησυχίες της μαθήτριας.

Ένα σχέδιο φυγής που χτιζόταν επί χρόνια

Οι Αρχές εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο η εξαφάνιση να μην ήταν παρορμητική, αλλά αποτέλεσμα μακροχρόνιου σχεδιασμού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι για περίπου δύο χρόνια η 16χρονη προσπαθούσε να συγκεντρώσει χρήματα, δείχνοντας έντονη επιθυμία να φύγει από το σπίτι της. Σύμφωνα με μαρτυρία παλιάς συμμαθήτριάς της στο MEGA, η Λόρα έπλεκε αντικείμενα μέσα στην τάξη και τα πουλούσε είτε μέσω Instagram είτε στους ίδιους τους συμμαθητές της, αναζητώντας διαρκώς τρόπους να αποκτήσει οικονομική αυτονομία. Παράλληλα, η μητέρα της κατέθεσε ότι είχε δει την κόρη της να φωτογραφίζει το διαβατήριό της. Ειδικοί εκτιμούν ότι αυτό μπορεί να συνδέεται με απόπειρα δημιουργίας πλαστού εγγράφου, αν και πρόκειται για σενάριο που ερευνάται χωρίς ακόμη να έχει επιβεβαιωθεί.

Οι έρευνες επικεντρώνονται σε τρεις βασικούς άξονες:

  1. Η περιοχή του Ζωγράφου θεωρείται πιθανός ενδιάμεσος σταθμός, όπου η 16χρονη ίσως είχε κανονίσει συνάντηση με συγκεκριμένο πρόσωπο.

  2. Τα δύο κινητά τηλέφωνά της εξετάζονται εξονυχιστικά, προκειμένου να εντοπιστούν επαφές και μηνύματα που μπορεί να αποκαλύψουν ποιος τη βοήθησε ή ποιο ήταν το σχέδιο διαφυγής της.

  3. Εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο η Λόρα να έφυγε οδικώς από την Αθήνα με κατεύθυνση τη Γερμανία. Για τον λόγο αυτό, έχει ξεκινήσει συνεργασία και με τις γερμανικές Αρχές.

Οι έρευνες συνεχίζονται με κάθε διαθέσιμο μέσο, ενώ η αγωνία για την τύχη της 16χρονης παραμένει έντονη, τόσο στην οικογένειά της όσο και στην κοινή γνώμη.

Ποια είναι η αντίδρασή σας;

Μου αρέσει Μου αρέσει 0
Μη Αγαπημένο Μη Αγαπημένο 0
Αγάπη Αγάπη 0
Αστείο Αστείο 0
Θυμωμένος Θυμωμένος 0
Λυπημένος Λυπημένος 0
Ουάου Ουάου 0