Πάτρα: 18 χρόνια κάθειρξη στον 50χρονο που σκότωσε τη Γαρυφαλλιά

Οκτώβριος 10, 2025 - 21:30
 0
Πάτρα: 18 χρόνια κάθειρξη στον 50χρονο που σκότωσε τη Γαρυφαλλιά

Βαρύς ήταν ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης για τον 50χρονο που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τη Γαρυφαλλιά, τον Νοέμβριο του 2024 στην Πάτρα. Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αμαλιάδας τον έκρινε ένοχο για βαριά σκοπούμενη θανατηφόρα σωματική βλάβη και του επέβαλε 18 χρόνια κάθειρξης, κλείνοντας μία υπόθεση που είχε προκαλέσει βαθιά συγκίνηση και οργή στην κοινή γνώμη. Η εισαγγελέας, στην αγόρευσή της, ζήτησε την καταδίκη του κατηγορούμενου, απορρίπτοντας έναν προς έναν τους ισχυρισμούς του. Τόνισε ότι τα χτυπήματα κατευθύνθηκαν στο κεφάλι του θύματος, ήταν αιφνιδιαστικά και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης. Όπως είπε, ο θάνατος της Γαρυφαλλιάς οφείλεται αποκλειστικά στη σωματική βλάβη που της προκάλεσε ο κατηγορούμενος, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι ο ίδιος είναι επικίνδυνος για την κοινωνία.

Αναφερόμενη στα βίαια χτυπήματα έξω από το ξενοδοχείο, η εισαγγελέας περιέγραψε πως ο κατηγορούμενος προσέγγισε το θύμα και, ενώ εκείνη απομακρυνόταν, μέσα σε διάστημα μόλις 15 δευτερολέπτων τη χτύπησε με το χέρι του στο πίσω μέρος του κεφαλιού, αιφνιδιάζοντάς την. Την ώρα που εκείνη γύριζε να τον αντικρίσει, της κατάφερε λάκτισμα στο πρόσωπο, προκαλώντας τη βίαιη πρόσκρουσή της στο έδαφος. Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος προσπάθησε να την ανασηκώσει τραβώντας την επανειλημμένα από το χέρι, ενώ η Γαρυφαλλιά είχε ήδη χάσει τις αισθήσεις της. Ο κορμός της έγειρε και πάλι προς το έδαφος και το κεφάλι της προσέκρουσε ξανά, με αποτέλεσμα να επιδεινωθούν τα τραύματά της. Παρά ταύτα, δεν κάλεσε ασθενοφόρο αμέσως, αλλά μόνο έπειτα από έξι λεπτά επικοινωνίας με διερχόμενο άτομο, χωρίς να επιχειρήσει καμία βοήθεια προς το θύμα.

Απολογούμενος, ο 50χρονος απέδωσε την πράξη του σε υποβόσκουσες εντάσεις στη σχέση του με τη Γαρυφαλλιά, δηλώνοντας επανειλημμένα ότι λυπάται για ό,τι συνέβη. Αναφέρθηκε σε καβγάδες που είχαν σημειωθεί στις 2 και 3 Νοεμβρίου 2024, οι οποίοι είχαν οδηγήσει σε προσωρινές ρήξεις και συμφιλιώσεις.

Ωστόσο, η πρόεδρος του δικαστηρίου και η εισαγγελέας επεσήμαναν αντιφάσεις στα λεγόμενά του, ιδίως σχετικά με τα υβριστικά μηνύματα που είχε αποστείλει στην αδελφή του θύματος, καθώς και τα ψέματα που είπε στους διασώστες του ΕΚΑΒ και στους συγγενείς της Γαρυφαλλιάς, πριν τελικά παραδεχθεί ότι εκείνος τη χτύπησε. Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, όταν περιέγραφε τα γεγονότα της μοιραίας ημέρας, οι συγγενείς της νεαρής γυναίκας ξέσπασαν σε κλάματα. Η περιγραφή του τρόπου με τον οποίο επήλθαν οι ανεπανόρθωτες βλάβες που προκάλεσαν τον θάνατό της αναβίωσε το δράμα που είχε συγκλονίσει ολόκληρη τη χώρα. Το δικαστήριο αποδέχθηκε πλήρως την πρόταση της εισαγγελέως και επέβαλε στον κατηγορούμενο ποινή κάθειρξης 18 ετών χωρίς ελαφρυντικά.

Ποια είναι η αντίδρασή σας;

Μου αρέσει Μου αρέσει 0
Μη Αγαπημένο Μη Αγαπημένο 0
Αγάπη Αγάπη 0
Αστείο Αστείο 0
Θυμωμένος Θυμωμένος 0
Λυπημένος Λυπημένος 0
Ουάου Ουάου 0