Βορειοανατολική Αττική: Συνελήφθη με ταυτοποίηση DNA 20χρονος Γεωργιανός για διαρρήξεις χωρίς ίχνη παραβίασης

Ιαν 22, 2026 - 10:50
 0
Βορειοανατολική Αττική: Συνελήφθη με ταυτοποίηση DNA 20χρονος Γεωργιανός για διαρρήξεις χωρίς ίχνη παραβίασης

Μέλος της συμμορίας διαρρηκτών που «άνοιγαν» τα σπίτια στη Βορειοανατολική Αττική χωρίς να αφήνουν ίχνη παραβίασης στις κλειδαριές έπεσε στα χέρια των αστυνομικών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος καθώς ταυτοποιήθηκε το DNA του με αντίστοιχα που είχαν βρεθεί εντός των σπιτιών. Πρόκειται για 20χρονο Γεωργιανό, ο οποίος, παρά το νεαρό της ηλικίας του, ήταν αυτός, σύμφωνα με τα στοιχεία των αστυνομικών, που έμπαινε στις οικίες όταν οι ένοικοι απουσίαζαν έχοντας δύο συνεργούς που έπαιζαν τους ρόλους των τσιλιαδόρων για την περίπτωση που πλησίαζαν περίοικοι οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες η η Αστυνομία!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Μαζί του συνελήφθησαν άλλοι δύο Γεωργιανοί, 23 και 42 χρόνων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των Νόμων περί αλλοδαπών και για καταδικαστικές αποφάσεις. Οι δύο τελευταίοι δεν ταυτοποιήθηκαν ως συνεργοί καθώς η Αστυνομία δεν διαθέτει βιντεοληπτικό υλικό, αλλά και δεν βρέθηκαν στοιχεία δικά τους στο εσωτερικό. Πάντως, στην κατοχή του 20χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων και ρολογιών, διαφόρων μαρκών, πλήθος επώνυμων τσαντών, πλήθος γυαλιών ηλίου, διαρρηκτικά εργαλεία, κάρτες SIM, πιστόλι, άνευ διακριτικής μάρκας και κινητό τηλέφωνο.

Η Αστυνομία αναφέρει ότι  «όπως προέκυψε από την έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων κατά της Ζωής και της Ιδιοκτησίας, ο 20χρονος, κατά τον μήνα Απρίλιο του έτους 2025, ενεργώντας από κοινού με  τουλάχιστον δυο ακόμη συνεργούς του, προέβη στη διάπραξη  τριών διαρρήξεων οικιών, σε περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής».

Πώς δρούσαν

Ως προς τον τρόπο δράση τους, ο κατηγορούμενος με τους συνεργούς του:

  • Επέλεγαν οικίες με τέτοιο τρόπο, ώστε οι διαρρήξεις να τους αποφέρουν το μέγιστο δυνατό όφελος από πλευράς αξίας των κλοπιμαίων.
  • Πριν την τέλεση των κλοπών προέβαιναν σε κατόπτευση των χώρων και παρακολούθηση των κινήσεων των ιδιοκτητών, προκειμένου να καταστρώσουν το καλύτερο δυνατό σχέδιο δράσης.
  • Οι διαρρήξεις πραγματοποιούνταν χωρίς εμφανή ίχνη παραβίασης, γεγονός που καταδεικνύει ότι διέθεταν εξειδικευμένες γνώσεις.
  • Ο 20χρονος, παρά το νεαρό της ηλικίας του, λάμβανε μέτρα αντιπαρακολούθησης, στοιχείο που παραπέμπει σε αυξημένη εμπειρία.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, αναφέρεται ακόμη,  «ο 20χρονος εντοπίστηκε από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, σε περιοχή της Αττικής, όπου ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για πλήθος αδικημάτων». Μέχρι στιγμής, έχει ταυτοποιηθεί η εμπλοκή του 20χρονου και άλλων συνεργών, στη διάπραξη 3 διαρρήξεων οικιών σε περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής, ενώ η έρευνα για την εξακρίβωση του πλήρους εύρους της εγκληματικής του δραστηριότητας συνεχίζεται. Στο πλαίσιο της σύλληψης του 20χρονου, συνελήφθησαν και δυο ακόμη αλλοδαποί, ηλικίας, 23 και 42 ετών.

Η απέλαση και η ληστεία

Σε βάρος του 23χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, καθώς διαπιστώθηκε ότι είχε απελαθεί στη χώρα καταγωγής του και του είχε επιβληθεί το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη Χώρα μας, ενώ σε βάρος του 42χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για ληστεία και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Και οι 3 κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει ξανά τις Αρχές στο παρελθόν για παρόμοια και έτερα αδικήματα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, όπου ο 20χρονος παραπέμφθηκε σε Ανακριτή, ενώ ο 42χρονος οδηγήθηκε σε κατάστημα κράτησης αφού εκκρεμούσε η καταδικαστική απόφαση για ληστεία.

Ποια είναι η αντίδρασή σας;

Μου αρέσει Μου αρέσει 0
Μη Αγαπημένο Μη Αγαπημένο 0
Αγάπη Αγάπη 0
Αστείο Αστείο 0
Θυμωμένος Θυμωμένος 0
Λυπημένος Λυπημένος 0
Ουάου Ουάου 0