Φύτευση νέων δέντρων στο Πασαλιμάνι – Συνεχιζόμενες δράσεις πρασίνου από τον Δήμο Πειραιά

Ιαν 30, 2026 - 10:50
 0
Φύτευση νέων δέντρων στο Πασαλιμάνι – Συνεχιζόμενες δράσεις πρασίνου από τον Δήμο Πειραιά

Ο Δήμος Πειραιά συνεχίζει τις δράσεις που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και προστατεύουν το αστικό περιβάλλον. Στο Πασαλιμάνι, επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη, ολοκληρώθηκε η φύτευση είκοσι δύο νέων, ανθεκτικών δέντρων, αντικαθιστώντας τα παλαιά ξερά δέντρα και δίνοντας νέα «πνοή» σε ένα από τα πιο εμβληματικά και πολυσύχναστα σημεία της πόλης. Η παρέμβαση αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα του δήμου για τη φροντίδα και την ενίσχυση του πρασίνου. Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος, παρά τον περιορισμένο αριθμό προσωπικού, δρα σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες, αναλαμβάνοντας φυτεύσεις, κλαδέματα, απομάκρυνση επικίνδυνων κορμών και αναμορφώσεις. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχουν φυτευθεί περισσότερα από 2.000 δέντρα στο κέντρο και στις συνοικίες του Πειραιά. Οι καθημερινές αυτές δράσεις ενισχύουν το πράσινο στην πόλη και αναβαθμίζουν αισθητικά τους δημόσιους χώρους, καθιστώντας τους πιο λειτουργικούς και φιλικούς για όλους.

Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, τόνισε:

«Το Πασαλιμάνι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας και της ταυτότητας της πόλης μας. Οφείλουμε να το φροντίζουμε και να το διατηρούμε ασφαλές, λειτουργικό και όμορφο, τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες. Με κάθε νέα φύτευση ενισχύουμε τις συνοικίες του Πειραιά, βελτιώνουμε την αισθητική τους και δημιουργούμε δημόσιους χώρους όπου οι άνθρωποι μπορούν να περπατούν, να ξεκουράζονται και να απολαμβάνουν το περιβάλλον γύρω τους. Η αναβάθμιση των δημόσιων χώρων αποτελεί σταθερή προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής και οι δράσεις αυτές εντάσσονται στο ευρύτερο πρόγραμμα για τη φροντίδα του πρασίνου και τη συνολική βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Ο Πειραιάς είναι μια πόλη με πυκνή δόμηση, όπου δεν είχαν προνοηθεί οι απαραίτητοι χώροι πρασίνου. Παρ’ όλα αυτά, τα τελευταία δώδεκα χρόνια εργαζόμαστε καθημερινά, παρεμβαίνοντας τόσο σε κεντρικά σημεία όσο και σε γειτονιές, με στόχο έναν πιο λειτουργικό, φιλικό και ανθρώπινο Πειραιά. Θέλω να ευχαριστήσω τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και όλους τους εργαζόμενους, αυτούς τους λίγους που διαθέτουμε, οι οποίοι εργάζονται με συνέπεια και αποτελεσματικότητα σε έναν τομέα με υψηλές απαιτήσεις. Με σχέδιο, συνέπεια, καθημερινή δουλειά και σεβασμό στο περιβάλλον, συνεχίζουμε να βελτιώνουμε την εικόνα της πόλης βήμα – βήμα, προσφέροντας στους κατοίκους τους δημόσιους χώρους που τους αξίζουν».

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής και Ευζωίας Ζώων Συντροφιάς, Νικήτας Γκόλφης, πρόσθεσε:

«Η φροντίδα και η ανανέωση του πρασίνου στον Πειραιά αποτελεί καθημερινή δέσμευση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος. Οι νέες φυτεύσεις στο Πασαλιμάνι είναι αποτέλεσμα προσεκτικού σχεδιασμού και δουλειάς, με στόχο τη δημιουργία ασφαλών και όμορφων δημόσιων χώρων για όλους. Κάθε δέντρο, κάθε φυτό, συμβάλλει στη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος, ενισχύει την αισθητική της πόλης και προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής σε κατοίκους και επισκέπτες. Συνεχίζουμε, φροντίζοντας το πράσινο σε όλες τις γειτονιές του Πειραιά».

Ποια είναι η αντίδρασή σας;

Μου αρέσει Μου αρέσει 0
Μη Αγαπημένο Μη Αγαπημένο 0
Αγάπη Αγάπη 0
Αστείο Αστείο 0
Θυμωμένος Θυμωμένος 0
Λυπημένος Λυπημένος 0
Ουάου Ουάου 0