Μήνυμα συνέχειας από τον Δημητριάδη στην εκδήλωση της ΝΔ Θεσσαλονίκης
Με έντονο πολιτικό αποτύπωμα και σαφές μήνυμα εσωτερικής συσπείρωσης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της οργάνωσης Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας. Ο χώρος αποδείχθηκε μικρός για τον αριθμό των παρισταμένων, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική που διατηρεί η κομματική βάση στη Βόρεια Ελλάδα. Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» βουλευτές και κυβερνητικά στελέχη της περιοχής, μεταξύ των οποίων οι Δημήτρης Βαρτζόπουλος, Άννα Ευθυμίου, Θεόδωρος Καράογλου, Νίκος Παπαϊωάννου, Δημήτρης Κούβελας, Στράτος Σιμόπουλος, Κώστας Γκιουλέκας και Σταύρος Καλαφάτης. Παρούσα ήταν και η περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Αθηνά Αθανασιάδου-Αηδονά, καθώς και ο συντονιστής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Γιάννης Παπαγεωργίου.
Το πολιτικό ενδιαφέρον, ωστόσο, εστιάστηκε στην παρουσία του Γρηγόρη Δημητριάδη. Ο πρώην γενικός γραμματέας του Πρωθυπουργού, που το τελευταίο διάστημα επανεμφανίζεται συστηματικά σε κομματικές δράσεις, ήταν εκείνος που έκοψε τη βασιλόπιτα — μια επιλογή με σαφές εσωκομματικό μήνυμα. Στον σύντομο χαιρετισμό του, έκανε λόγο για διαχρονικούς κοινούς αγώνες με τα στελέχη της Θεσσαλονίκης, χαρακτηρίζοντας την τοπική οργάνωση «τη μεγαλύτερη και πιο δυναμική της χώρας». Υπογράμμισε ότι η παρουσία του δίπλα στην κομματική βάση δεν εξαρτάται από αξιώματα και ρόλους, αλλά από πολιτική ταύτιση και κοινή πορεία.
Ο Γρήγορης Δημητριάδης έχει θέση στις καρδιές όσων πιστεύουν στις αξίες και τα ιδανικά της παράταξης της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. @grigoris_d pic.twitter.com/bP3bMDct1i
— Δημήτρης Ανδριόπουλος (@AndriopoulosD) February 7, 2026
Οι αναφορές προς το πρόσωπό του ήταν επαναλαμβανόμενες. Ο Θεόδωρος Καράογλου σημείωσε ότι η παρουσία του «στην πρώτη γραμμή» ανεξαρτήτως ιδιότητας αποτελεί στοιχείο που τον τιμά, ενώ ο διευθυντής της Διοικούσας Θεσσαλονίκης, Ανέστης Φίσκας, υπογράμμισε πως υπήρξε σταθερά παρών στους κομματικούς αγώνες. Ο αναπληρωτής γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, Παναγιώτης Λεμπέσης, συνέδεσε το όνομά του με την πορεία της παράταξης στο πλευρό του πρωθυπουργού Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Α’ Θεσσαλονίκης, Νίκος Πατσέας, στάθηκε στη συμβολή του στις εκλογικές επιτυχίες και στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου κομματικού προφίλ.
Πέρα από τον εορταστικό χαρακτήρα, η εκδήλωση λειτούργησε ως πεδίο επαναβεβαίωσης δεσμών και πολιτικών συμμαχιών. Η μαζική συμμετοχή και οι δημόσιες τοποθετήσεις κατέγραψαν ένα σαφές μήνυμα: η κομματική οργάνωση της Θεσσαλονίκης επιδιώκει να διατηρήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στον εσωκομματικό χάρτη. Η βραδιά δεν περιορίστηκε σε ευχές για τη νέα χρονιά. Αποτύπωσε συσχετισμούς, επιβεβαίωσε παρουσίες και άφησε ανοιχτά πολιτικά σήματα για τη συνέχεια.
Στην κοπή πίτας της Διοικούσας και της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης.
Με τους περισσότερους από εσάς έχουμε κοινούς αγώνες πάρα πολλά χρόνια. Και θα συνεχίσουμε να έχουμε για τα επόμενα χρόνια. Η οργάνωση της Θεσσαλονίκης είναι με διαφορά η μεγαλύτερη στη χώρα, η πιο δυναμική. Κι αυτό όχι… pic.twitter.com/kgeX1G32Hf
— GDimitriadis (@grigoris_d) February 7, 2026
Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Μη Αγαπημένο
0
Αγάπη
0
Αστείο
0
Θυμωμένος
0
Λυπημένος
0
Ουάου
0