Τουρσοφάσουλο ή Λάχανο τουρσί με φασόλια -Θρακιώτικο !!!

Σήμερα το μεσημεριανό μας ήταν λάχανο τουρσί με φασόλια, ένα φαγητό Θρακιώτικο που το αγαπάμε τόσο πολύ!!! Εμείς οικογενειακώς το λέμε τουρσοφάσολο!!
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μούλιασα από χθες βράδυ μισή φλυτζάνα φασόλια και σήμερα το πρωί τα σιγοέβρασα μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Τα σούρωσα και κράτησα το ζωμό τους.
Ψιλοκόβω μισό λάχανο τουρσί δικό μου-γίνετε κ με του εμπορίου -,το στραγγίζω λίγο με τα χέρια μου και το βάζω σε μια κατσαρόλα σε μεσαία φωτιά να βγάλει τα υγρά του.
Μπόλικη πάπρικα, μπόλικο ελαιόλαδο κι ανακατεύω καλά.
Μία καυτερή πιπεριά και ρίχνω ζωμό από τα φασόλια να σκεπαστεί το λάχανο.
Βράζω μέχρι να μαλακώσει, μισή ώρα περίπου και τέλος ρίχνω τα φασόλια.
Σιγοβράζω άλλα 20 λεπτά περίπου, προσθέτω λίγο μπούκοβο και είναι έτοιμο να το απολαύσουμε... Αυτό το φαγητό στον Έβρο συνήθως φίλοι μου το φτιάχνουμε όταν μας περισσεύει φασολάδα.
Τότε γίνεται κοκκινιστό λόγω της σάλτσας, εγώ σήμερα προτίμησα να μην βάλω καθόλου ντομάτα.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Ελινα Σκλαβου-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
Ποια είναι η αντίδρασή σας;






