Τηγανοψωμα!!! Δοκιμάστε τα!!!

Τηγανοψωμα!!! Μία συνταγή με πολύ μεράκι!! Δοκιμάστε τα!!!ΥΛΙΚΑ500 ml χλιαρό νερό2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι1 φακελάκι ξηρή μαγιά1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Κομοτηνής2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη1 κουταλάκι του γλυκού αλάτιΓέμιση:Τυρί φέταΦρέσκο τριμμένο πιπέριΓραβιέρα τριμμένη .ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣΣέ μία λεκάνη διαλύουμε τη μαγιά με το χλιαρό νερό και την ζάχαρη.Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το γιαούρτι,,το αλάτι ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να φτιάξουμε ένα εύπλαστο μαλακό ζυμάρι.Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για μισή ώρα σε ζεστό περιβάλλον και μετά χωρίζουμε τη ζύμη σέ δέκα μέρη.Ανοίγουμε κάθε μπάλα με πλάστη η με τα χέρια σε μικρή πιτουλα προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά (φέτα, γραβιέρα, φρέσκο τριμμένο πιπέρι) και κλείνουμε ξανά σέ μπαλιτσα.Τέλος ανοίγουμε πολύ εύκολα με τα χέρια την γεμιστή ζύμη σέ πιτουλα, κάνουμε και μία τρύπα στη μέση με το δάχτυλο (για να τηγανίζετε και εσωτερικά)και τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι μέχρι να πάρει ωραίο χρυσάφι χρώμα και από τις δύο μεριές.Καλή απόλαυση!Εκτέλεση φωτό από -- Σελίδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος στο Facebook Instagram Tik tok. 

Οκτ 2, 2024 - 23:00
 0  17
Τηγανοψωμα!!! Δοκιμάστε τα!!!

Τηγανοψωμα!!! Μία συνταγή με πολύ μεράκι!! Δοκιμάστε τα!!!

ΥΛΙΚΑ
500 ml χλιαρό νερό
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Κομοτηνής
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Γέμιση:
Τυρί φέτα
Φρέσκο τριμμένο πιπέρι
Γραβιέρα τριμμένη 

.





ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Σέ μία λεκάνη διαλύουμε τη μαγιά με το χλιαρό νερό και την ζάχαρη.
Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το γιαούρτι,,το αλάτι ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να φτιάξουμε ένα εύπλαστο μαλακό ζυμάρι.
Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για μισή ώρα σε ζεστό περιβάλλον και μετά χωρίζουμε τη ζύμη σέ δέκα μέρη.
Ανοίγουμε κάθε μπάλα με πλάστη η με τα χέρια σε μικρή πιτουλα προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά (φέτα, γραβιέρα, φρέσκο τριμμένο πιπέρι) και κλείνουμε ξανά σέ μπαλιτσα.
Τέλος ανοίγουμε πολύ εύκολα με τα χέρια την γεμιστή ζύμη σέ πιτουλα, κάνουμε και μία τρύπα στη μέση με το δάχτυλο (για να τηγανίζετε και εσωτερικά)και τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι μέχρι να πάρει ωραίο χρυσάφι χρώμα και από τις δύο μεριές.
Καλή απόλαυση!

Εκτέλεση φωτό από -- Σελίδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος στο Facebook Instagram Tik tok.