ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής: «Παιχνίδια με άρωμα…γυναίκας» για εκπαιδευόμενες των Σχολείων 2ης Ευκαιρίας


«Παιχνίδια με άρωμα…γυναίκας», για τις εκπαιδευόμενες των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, Κομοτηνής, Ιάσμου, Σαπών, Φιλλύρας-Αρριανών, Ξάνθης, Μύκης και Κενταύρου, διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Οι συμμετέχουσες θα γνωριστούν, θα επικοινωνήσουν, θα ενημερωθούν για θέματα που τις αφορούν, θα αλληλεπιδράσουν και θα διασκεδάσουν, σε ένα ασφαλές αθλητικό περιβάλλον, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς λόγω ικανοτήτων ή άλλων χαρακτηριστικών (κοινωνικών, πολιτισμικών, κ.λπ.).
To πρόγραμμα περιλαμβάνει παιχνίδια γνωριμίας, ομαδοσυνεργατικά, ενσυναίσθησης, ανάπτυξης εμπιστοσύνης, ομαδικές αθλοπαιδιές, δράσεις γνωριμίας με άσκηση, ομαδικό χορό. Θα συσταθούν μεικτές ομάδες αποτελούμενες μετά από τυχαία επιλογή από εκπαιδευόμενες που προέρχονται από διαφορετικά Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας.
“Ελπίζουμε ότι και η φετινή εκδήλωση θα αποτελέσει μια καλή ευκαιρία γνωριμίας και επικοινωνίας των σύνοικων στοιχείων της τοπικής μας κοινωνίας και ιδιαίτερα μιας μερίδας της που αποζητά μέσω της συμμετοχής της στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας έναν δρόμο κοινωνικής και επαγγελματικής ανέλιξης”, σημειώνει η υπεύθυνη της δράσης, αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος, Όλγα Κούλη.
Η εκδήλωση, που θα λάβει χώρα στις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ την Τρίτη 8 Απριλίου στις 5 το απόγευμα, εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο προώθησης κοινωνικών δραστηριοτήτων του Τμήματος, και διεξάγεται με την υποστήριξη της διοίκησης του Πανεπιστημίου, της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, του Δήμου Ιάσμου, του Παραρτήματος Ροδόπης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Ροδόπης “Δύναμη Ψυχής”.
www.ertnews.gr
Ποια είναι η αντίδρασή σας;






