Παραδοσιακοί κουραμπιέδες με καταγωγή από την Καβάλα
Αυτό το «χιονισμένο» γλυκό το έφεραν μαζί τους από τη Μικρασία οι πρόσφυγες του 1922, μπολιάζοντας τη νέα Ελλάδα με μια ιστορία που ξεκινά από την Περσία και περνά σε όλη τη Μικρά Ασία και από εκεί στα Βαλκάνια.
Οι παραδοσιακοί κουραμπιέδες της οικογένειας Ιωακειμίδη από την Καβάλα συμπεριλαμβάνει όλα τα παραπάνω και είναι η τέλεια απόλαυση. Αυτές οι άσπρες λιχουδιές φτιάχνονται με τα καλύτερα υλικά. Με πραγματικό βούτυρο, ζάχαρη αλεύρι και αμύγδαλο είναι ο πιο νόστιμος τρόπος να απολαύσετε ένα κλασικό ελληνικό και τραγανό γλυκό. Ιδανικοί για κάθε περίσταση, αυτοί οι κουραμπιέδες τιμούν την παράδοση, και είναι βέβαιο ότι θα σας ξετρελάνουν.
Η βιοτεχνία Ιωακειμίδη δραστηριοποιείται στην παρασκευή κουραμπιέ τα τελευταία 25 χρόνια. Με έδρα και φυσικό κατάστημα στην Καβάλα και την Ξάνθη, προμηθεύουν delicatessen σε πόλεις ανά την Ελλάδα αλλά και σε χώρες του εξωτερικού.
Έτσι πέρα από τον κλασικό κουραμπιέ με το ολόκληρο αμύγδαλο που όλοι αγαπήσαμε, η βιοτεχνία Ιωακειμίδη μας συστήνει νέους γευστικούς συνδυασμούς του κουραμπιέ. Στις elegant συσκευασίες, βρίσκουμε τον κουραμπιέ με λεμόνι-μαστίχα, με πορτοκάλι και μαύρη σοκολάτα, με σοκολάτα και φουντούκι, με ρόδι, με φράουλα και μαύρη σοκολάτα αλλά και με φρούτα του δάσους και λευκή σοκολάτα.
Εξελίσσοντας την οικογενειακή συνταγή, η βιοτεχνία Ιωακειμίδη μετέτρεψε τον κουραμπιέ από παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων σε αγαπημένο γλυκό της καθημερινότητάς μας.