Μαθητές και εκπαιδευτικοί από όλη την Περιφέρεια ΑΜ-Θ στην ημερίδα του FoodEducators
Στην Κομοτηνή το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου και πιο συγκεκριμένα στο αμφιθέατρο του Tμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΔΠΘ, πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα FoodEducators με συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς και μαθητές από σχολεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.
Την ημερίδα χαιρέτησε η Αναπληρώτρια Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, κα. Μαριγούλα Κοσμίδου, η Καθηγήτρια ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ, Μέλος Συμβουλίου Διοίκησης ΔΠΘ και Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κόμβου EIT Food στην Ελλάδα, κα. Μαρία Μιχαλοπούλου και ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, Συντονιστής του προγράμματος FoodEducators, κ. Αθανάσιος Μόγιας.
Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, η Διαχειρίστρια του Κόμβου ΕΙΤ Food στην Ελλάδα, κα. Παρασκευή Σώμαλου, παρουσίασε περιληπτικά το έργο, καθώς και τις δράσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής. Στη συνέχεια, ο Σύμβουλος Ά του ΙΕΠ, Προϊστάμενος του Τμήματος Ά ́”Εκπαιδευτική Καινοτομία και Ενταξιακή Εκπαίδευση”, κ. Παναγιώτης Πήλιουρας, παρουσίασε τις Δράσεις Ενεργού Πολίτη, καθώς και τον τομέα εκπαίδευσης για τη διατροφή στο πρόγραμμα σπουδών των Ενεργού Πολίτη. Το πρώτο μέρος «έκλεισε» με την εισήγηση για τη βιώσιμη διατροφή της Μεταδιδακτορικής Ερευνήτριας του Τμήματος Ιατρικής του ΔΠΘ και Εντεταλμένης Διδάσκουσας του Τμήματος Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας του ΔΙΠΑΕ, κα. Γεωργία Ειρήνη Δεληγιαννίδου και με την εισήγηση της Συμβούλου Σταδιοδρομίας, Employ-edu Σύμβουλοι Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας, κα. Στεφανία Ζαμβρακίδου.
Στο δεύτερο μέρος, τον λόγο πήραν εκπαιδευτικοί και μαθητές, όπου παρουσίασαν τις δικές τους δράσεις στο πλαίσιο του προγράμματος FoodEducators. Συνολικά 10 σχολεία από την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της ΑΜ-Θ παρουσίασαν τις δράσεις τους.
Το πρόγραμμα FoodEducators του EIT Food με Συντονιστή Φορέα το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης έχει αναπτύξει εύχρηστα σχέδια μαθημάτων για εκπαιδευτικούς σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα οποία περιστρέφονται γύρω από την υγεία, τη βιωσιμότητα, τα τρόφιμα και τα συστήματα τροφίμων, καθώς και τις καριέρες στον αγροδιατροφικό τομέα.