Βουλή, μήνυμα για βόμβα: Λήξη συναγερμού στη Βουλή – Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή, έπειτα από μήνυμα που εστάλη μέσω της υπηρεσίας 112 γύρω στις 8:30 μ.μ., προειδοποιώντας για την ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού στον χώρο του Κοινοβουλίου. Το απειλητικό μήνυμα δεν περιείχε χρονικό περιθώριο για έκρηξη.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρχές, με την αποστολή πυροσβεστικών οχημάτων, ειδικών μονάδων και ομάδας ανίχνευσης εκρηκτικών υλών με τη συνδρομή εκπαιδευμένου σκύλου. Ταυτόχρονα, στο σημείο έσπευσε και κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) για να πραγματοποιήσει ενδελεχή έλεγχο των χώρων.
Ο συναγερμός έληξε περίπου μισή ώρα αργότερα, αφού ολοκληρώθηκε η επιχείρηση ελέγχου χωρίς να εντοπιστεί κάτι ύποπτο. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη φορά που απειλητικό μήνυμα για τοποθέτηση βόμβας αποστέλλεται μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112, γεγονός που κινητοποίησε τις αρχές με ιδιαίτερη προσοχή.
Ποια είναι η αντίδρασή σας;






