WSJ: Η FAA θέλει να απαγορευτούν οι πτήσεις ελικοπτέρων στον εναέριο χώρο του αεροδρομίου Ρόναλντ Ρέιγκαν

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (FAA) θέλει να απαγορευτεί μόνιμα σε ελικόπτερα να πλησιάζουν εμπορικά αεροσκάφη που βρίσκονται στη φάση της προσγείωσης ή της απογείωσης στον εναέριο χώρο του εξαιρετικά πολυάσχολου αεροδρομίου Ρόναλντ Ρέιγκαν της πρωτεύουσας των ΗΠΑ, της Ουάσιγκτον, ανέφερε χθες Τρίτη η εφημερίδα Wall Street Journal, επικαλούμενη πηγές της ενήμερες για τις προθέσεις ... Περισσότερα www.ertnews.gr

Φεβ 12, 2025 - 06:30
 0  19

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (FAA) θέλει να απαγορευτεί μόνιμα σε ελικόπτερα να πλησιάζουν εμπορικά αεροσκάφη που βρίσκονται στη φάση της προσγείωσης ή της απογείωσης στον εναέριο χώρο του εξαιρετικά πολυάσχολου αεροδρομίου Ρόναλντ Ρέιγκαν της πρωτεύουσας των ΗΠΑ, της Ουάσιγκτον, ανέφερε χθες Τρίτη η εφημερίδα Wall Street Journal, επικαλούμενη πηγές της ενήμερες για τις προθέσεις του φορέα.

Το αίτημα αυτό ακολουθεί τη σύγκρουση αεροπλάνου της γραμμής σε κάθοδο για να προσγειωθεί με στρατιωτικό ελικόπτερο, η οποία στοίχισε τη ζωή σε συνολικά 67 ανθρώπους την 29η Ιανουαρίου. Επρόκειτο για το χειρότερο αεροπορικό δυστύχημα στη χώρα τις τελευταίες δυο δεκαετίες και πλέον.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

www.ertnews.gr