Συνταγή για εύκολο και πεντανόστιμο χωριάτικο ψωμί!!!
Χωριάτικο Ψωμί Εύκολο Αφράτο και Πεντανόστιμο !!!Συνταγή για εύκολο και πεντανόστιμο χωριάτικο ψωμί!!!Υλικά:500 γρ. δυνατό αλεύρι7 γρ. μαγιά στιγμής1,5 κ.γ. αλάτι2 κ.γ. ξίδι315 γρ. χλιαρό νερόΖυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του μίξερ για περίπου 5′.Λαδώνουμε ένα μεγάλο μπολ, φτιάχνουμε με τη ζύμη μία μπάλα και τη βάζουμε στο μπολ.Σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί.Αφού διπλασιαστεί, πιέζουμε τη ζύμη να βγάλει τον αέρα και διπλώνουμε σαν φάκελο και φτιάχνουμε ένα μακρόστενο ζυμάρι.Το βάζουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί.Αφαιρούμε την πετσέτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 220 για περίπου 30′-35′.ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=XtB_mVZPETk
Χωριάτικο Ψωμί Εύκολο Αφράτο και Πεντανόστιμο !!!
Συνταγή για εύκολο και πεντανόστιμο χωριάτικο ψωμί!!!
Υλικά:
500 γρ. δυνατό αλεύρι
7 γρ. μαγιά στιγμής
1,5 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. ξίδι
315 γρ. χλιαρό νερό
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του μίξερ για περίπου 5′.
Λαδώνουμε ένα μεγάλο μπολ, φτιάχνουμε με τη ζύμη μία μπάλα και τη βάζουμε στο μπολ.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί.
Αφού διπλασιαστεί, πιέζουμε τη ζύμη να βγάλει τον αέρα και διπλώνουμε σαν φάκελο και φτιάχνουμε ένα μακρόστενο ζυμάρι.
Το βάζουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί.
Αφαιρούμε την πετσέτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 220 για περίπου 30′-35′.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=XtB_mVZPETk