Συνοδός επιτέθηκε σε γιατρό στο ΤΕΠ Νοσοκομείου Καβάλας

Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Καβάλας με ανακοίνωση της, κάνει γνωστό ένα συμβάν ρατσιστικής, σωματικής και λεκτικής επίθεσης που δέχτηκε στο Νοσοκομείο της Καβάλας, γιατρός του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, από συνοδό ασθενούς μέσα στο χώρο εξέτασης.
Αφού καταδικάζει την συγκεκριμένη συμπεριφορά καταγγέλλει την στάση του Διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας («όχι μόνο δεν κάλεσε την αστυνομία άλλα παρατηρούσε αμέτοχος στη συνέχεια να οδηγούνται και οι γιατροί των ΤΕΠ χωρίς επίσημη αιτιολογία φορώντας τις ποδιές τους στο περιπολικό» αναφέρει χαρακτηριστικά ) και τον μέμφεται για μεροληψία εις βάρος των γιατρών του ΤΕΠ
Πιο συγκεκριμένα αναφέρει στην ανακοίνωση του:
Το Δ.Σ της ΕΓΕΣΥΚ καταδικάζει με οργή την απαράδεκτη, ρατσιστική σωματική και λεκτική επίθεση που δέχθηκε γιατρός του ΤΕΠ από συνοδό ασθενούς μέσα στο χώρο εξέτασης των Επειγόντων.
Στην Ελλάδα του 2025 οι γιατροί που παλεύουν να στηρίξουν τα υποστελεχωμένα νοσοκομεία δεν θα ανεχτούν να γίνονται σάκοι του μπόξ και φυσικά το χρώμα του δέρματος και η καταγωγή του καθενός δεν αφορά κανέναν και δε θα επιτρέψουμε να χρησιμοποιείται από κανέναν.
Ο γιατρός μάλιστα μετά την αναίτια αυτή επίθεση αισθάνθηκε δυσφορία και οδηγήθηκε στο καρδιολογικό τμήμα του ΤΕΠ για έλεγχο. Όπως ακριβώς ορίζει ο νέος νόμος περί άσκησης βίας σε χώρο του Νοσοκομείου η συνοδός οδηγήθηκε στο αυτόφωρο και θα υποστεί τις συνέπειες του νόμου όπως θα πρέπει να τις υποστεί ο καθένας που επιτίθεται σε εργαζόμενο στο χώρο εργασίας του.
Παράλληλα όμως είχαμε και το ανεπίτρεπτο φαινόμενο, οι γιατροί, η μάρτυρας δηλαδή και το θύμα της επίθεσης να οδηγούνται χωρίς επίσημη αιτιολογία από την αστυνομία με περιπολικό στο τμήμα αφήνοντας ακάλυπτο από του γιατρούς του το ΤΕΠ. Με τίνος εντολή και για ποιο λόγο διαπομπεύθηκαν έτσι οι συνάδελφοι και αφέθηκε το ΤΕΠ χωρίς την παρουσία των γιατρών του;
Θα περίμενε κανείς σε όλη αυτή την ιστορία ο Διοικητής του Νοσοκομείου να υπερασπιστεί τους γιατρούς του και να καλέσει ο ίδιος την αστυνομία όταν η επιτιθέμενη είχε το θράσος (ή το θάρρος;) να πάει και στο γραφείο του να διαμαρτυρηθεί.
Παρόλα αυτά όχι μόνο δεν κάλεσε την αστυνομία άλλα παρατηρούσε αμέτοχος στη συνέχεια να οδηγούνται και οι γιατροί των ΤΕΠ χωρίς επίσημη αιτιολογία φορώντας τις ποδιές τους στο περιπολικό. Πρόκειται για τον ίδιο Διοικητή ο οποίος είναι πάντα πρόθυμος να μεροληπτήσει είς βάρος των γιατρών του ΤΕΠ, είτε υιοθετώντας ανεκδιήγητες εισηγήσεις σαν αυτή που τους καθήλωσε στη διαλογή, τους υποβάθμισε επαγγελματικά μη επιτρέποντάς τους να εξετάζουν ασθενείς και αύξησε το χρόνο αναμονής στα Επείγοντα, είτε σε αντίστοιχο περιστατικό προ μηνών λεκτικής βίας εις βάρος των γιατρών του ΤΕΠ, με κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες ομοιότητες με το σημερινό, αρνήθηκε να πάρει θέση υπέρ των γιατρών όπως του ζήτησε επανειλημμένα η ΕΓΕΣΥΚ, καθώς και σε πολλές άλλες περιπτώσεις.
Με ευθύνη της Διοίκησης έχει δημιουργηθεί η αίσθηση της ασυλίας σε οποιονδήποτε επιτίθεται στους γιατρούς των ΤΕΠ και φαίνεται πως αυτό διαχέεται σιγά σιγά και εκτός Νοσοκομείου. Ευτυχώς ζούμε σε μια ευνομούμενη πολιτεία και οι συνθήκες ζούγκλας που πάνε να στήσουν κάποιοι, θα πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης αργά η γρήγορα.
Καλούμε το Διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας τους θεσμικούς παράγοντες του Νοσοκομείου, Διευθυντές Ιατρικής και Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και το Σωματείο Εργαζομένων να δηλώσουν μαζί μας την συμπαράστασή τους στους Υγειονομικούς που δέχτηκαν επίθεση. Κάθε επίθεση σε έναν από εμάς είναι επίθεση σε όλους μας και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί.
Ποια είναι η αντίδρασή σας;






