Σπυρωτό Ρύζι με Μανιτάρια χωρίς να λασπώνει: Εύκολη & γρήγορη συνταγή για Ριζότο.!!!

Για να πετύχεις ρύζι σπυρωτό, πρέπει να σοτάρεις το ρύζι σε λάδι 2 λεπτά και σωστή αναλογία νερού, 1 κούπα ρύζι, 2,5 κούπες νερό και έτσι το ρύζι δεν λασπώνει και με αυτον τον τρόπο θα εχεις ενα σπυρωτό πιλάφι.
Υλικά:
🔪 500 γρ. κίτρινο ρύζι parboiled
🔪 70 ml ελαιόλαδο
🔪 1,5 λίτρα νερό βρύσης
🔪 500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
🔪 αλάτι
🔪 μαύρο πιπέρι
🔪 1 πράσινη πιπεριά
🔪 1 κόκκινη πιπεριά
🔪 1 κρεμμύδι
Η αναλογία για ρύζι πιλάφι είναι 1 κούπα ρύζι 2,5 κούπες νερό.
Εκτέλεση συνταγής:
Κόβουμε 1 κρεμμύδι, σοτάρουμε 2´ σε 70 ml ελαιόλαδο σε κατσαρόλα.
κόβουμε 1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά σοτάρουμε επίσης 2´
Κόβουμε 500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους και σοτάρουμε με τα υπόλοιπα υλικά για 5´.
Ρίχνουμε 500 γρ. κίτρινο ρύζι Parboiled και σοτάρουμε για 2´
Προσθέτουμε 1,5 λίτρα νερό βρύσης, αλάτι και μαύρο πιπέρι.
Βράζουμε για 15´μέχρι να απορροφηθεί το νερό από το ρύζι.
Μόλις σχηματιστούν τρυπίτσες στην επιφάνεια στο ρύζι, σβήνουμε τη φωτιά και κατεβάζουμε από την φωτιά.
Αφήνουμε αλλά 10´σκεπασμένο το ρύζι μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό και σερβίρουμε.
Υπάρχει αναλυτικό βίντεο συνταγή ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=vI59GG3MHZA
Ποια είναι η αντίδρασή σας;






