Σπιτικό φαγητό σε βάζα!!!

Σπιτικό φαγητό σε βάζα!!Φτιάξτε το αγαπημένο σας φαγητό και αποθηκεύστε το σε γυάλινο βαζάκι. Εύκολος τρόπος και για τους φοιτητές να έχουν κάθε μέρα φρέσκο φαγητό. Μαγειρέψτε τα αγαπημένα σας φαγητά και όπως είναι ζεστά βάλτε τα σε βαζάκια. Θα χρειαστεί :Βαζάκια καθαρά πλυμένα, αποστείρωμενα και φυσικά καινούρια καπάκια,ποτέ τα παλιά και χρησιμοποιμενα καπάκια για φαγητό.Πλένουμε καλά τα βάζα και τα βάζουμε σε ταψί όρθια τα βάζα με τα καπάκια τους στραμμένα προς τα πάνω. Ανάβουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις, βάζουμε στο φούρνο και αφήνουμε για 15 λεπτά. Έχουμε έτοιμο το φαγητό που θα αποθηκεύουμε, ζεστό, καυτό απ την κατσαρόλα. Με μια λαβίδα ή πετσέτα πιάνουμε το βάζο και γεμίζουμε μέχρι πάνω. Κλείνουμε το καπάκι και με μια απότομη κίνηση γυρίζουμε το βάζο ανάποδα. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Πριν τα βάλουμε στο ψυγείο ελέγχουμε αν σφραγισαν σωστά. Πατάμε δηλαδή το καπάκι με το χέρι μας, δεν πρέπει να κουνιέται πάνω κάτω, αν πατιέται τότε δεν σφραγιστηκε σωστά. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο για 3-4 μήνες. Οταν ανοίξουμε το βάζο θα πρέπει να κάνει το χαρακτηριστικό "ποπ "αλλιώς το πετάμε..Μπορούμε να αποθηκεύουμε όλα τα κρέατα, Λαδερά, όσπρια, σούπες, κρεατοσουπα, κοτόσουπα, ψαρόσουπα, σάλτσα κιμά κλπ. Εκτέλεση φωτό συνταγή από Blog -MPAXARI & KANELA !! 

Νοε 27, 2024 - 00:00
 0  12
Σπιτικό φαγητό σε βάζα!!!

Σπιτικό φαγητό σε βάζα!!

Φτιάξτε το αγαπημένο σας φαγητό και αποθηκεύστε το σε γυάλινο βαζάκι. Εύκολος τρόπος και για τους φοιτητές να έχουν κάθε μέρα φρέσκο φαγητό.

Μαγειρέψτε τα αγαπημένα σας φαγητά και όπως είναι ζεστά βάλτε τα σε βαζάκια.

Θα χρειαστεί :

Βαζάκια καθαρά πλυμένα, αποστείρωμενα και φυσικά καινούρια καπάκια,ποτέ τα παλιά και χρησιμοποιμενα καπάκια για φαγητό.

Πλένουμε καλά τα βάζα και τα βάζουμε σε ταψί όρθια τα βάζα με τα καπάκια τους στραμμένα προς τα πάνω. Ανάβουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις, βάζουμε στο φούρνο και αφήνουμε για 15 λεπτά.

Έχουμε έτοιμο το φαγητό που θα αποθηκεύουμε, ζεστό, καυτό απ την κατσαρόλα. Με μια λαβίδα ή πετσέτα πιάνουμε το βάζο και γεμίζουμε μέχρι πάνω. Κλείνουμε το καπάκι και με μια απότομη κίνηση γυρίζουμε το βάζο ανάποδα. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Πριν τα βάλουμε στο ψυγείο ελέγχουμε αν σφραγισαν σωστά. Πατάμε δηλαδή το καπάκι με το χέρι μας, δεν πρέπει να κουνιέται πάνω κάτω, αν πατιέται τότε δεν σφραγιστηκε σωστά.

Αποθηκεύουμε στο ψυγείο για 3-4 μήνες.

Οταν ανοίξουμε το βάζο θα πρέπει να κάνει το χαρακτηριστικό "ποπ "αλλιώς το πετάμε..

Μπορούμε να αποθηκεύουμε όλα τα κρέατα, Λαδερά, όσπρια, σούπες, κρεατοσουπα, κοτόσουπα, ψαρόσουπα, σάλτσα κιμά κλπ.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από Blog -MPAXARI & KANELA !!