Σπιτικές κρέπες πολύ εύκολες με γέμιση κιμά μανιτάρι !!!

Κρέπες σπιτικές με κιμά κρέμα γάλακτος κ τυρί !!!!Σημερινό ... Σπιτικές κρέπες πολύ εύκολες με γέμιση κιμά μανιτάρι ... Συναρπαστική γεύση απλά δαγκωνιά κ απόλαυση .. ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ !!!ΥΛΙΚΑΤα υλικά που θα χρειαστείτε για 6  κρέπες2 αβγά1 φλ. γάλα1/2 κ.γ. αλάτι1 φλ. αλεύρι2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη ή λάδιΑλάτι -πιπέρι -πάπρικα΄.Εκτέλεση:Χτυπάτε  τα αβγά, προσθέτετε το γάλα, το αλάτι, το αλεύρι και το βούτυρο. Σκεπάζετε και αφήνετε για 30 λεπτά.Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζετε μια μικρή ποσότητα βούτυρο η λάδι ίσα να λαδωθεί όχι πολύ κ με μία κουτάλα της σούπας ρίχνω στην μέση αφού κάψει το τηγάνι από τον χυλό και μόλις ψηθεί από κάτω, τη γυρίζετε.Καταλαβαίνεις οτι ψήθηκε από κάτω όταν αρχίσει κ φουσκώνει κ σκάει σαν φουσκάλεςΑφήνετε για λίγο να ψηθεί και από την άλλη πλευρά και βγάζετε την κρέπα από το τηγάνι. Ετσι τις ετοιμάζουμε όλες .΄..  ΚΙΜΑΣ ΥΛΙΚΑ 400 γραμ κιμά 1 τριμμένο κρεμμύδι 1 τριμμένο κερότο 1/2 κουτάκι μανιτάρια πλυμμένα κ στυμάνα καλά πελτέ ντομάτας 1 κουτ σούπας ΕλαιόλαδοΒάζω τον κιμά στο βαθύ τηγάνι κ ρίχνω μισό ποτήρι νερό .Με γάντι κ με το χέρι τον λιώνω τον σπάω μέσα στο νερό πρωτού κάψει ... έτσι μου γίνετε πολύ σπυρωτός .Μόλις πιεί ολο το νερό ρίχνω το λάδι το κρεμμύδι το καρότο  τα μανιτάρια το αλάτι το πιπέρι την γλυκιά πάπρικα κ σοτάρω περίπου 5 λεπτά ανακατεύοντας .Προσθέτω κ τον πελτέ -εγώ βάζω κ λίγη ζάχαρη ελάχιστη προαιρετικά Αμέσως μετά ρίχνω 1 ποτήρι του νερού νερό και σιγοβράζω μέχρι να στεγνώσει να μείνει λίγο ζουμερός .Παίρνω μία μία κρέπα βάζω στο μάκρος γέμιση κ τυλίγω ρολάκια .Τοποθετώ σε πυρέξ στην σειρά.ΑΠΟ ΠΑΝΩ Ρίχνω μία μικρή κρέμα γάλακτος σε ολες τις κρέπες κ καλύπτω το ταψάκι με τυρί μοτσαρέλα ή γκούντα -έβαλα γκούντα -.΄΄.Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για λίγα λεπτά ίσα να λιώσουν το τυρί κ να πάρουν χρώμα .Εδώ να σας πω οτι εγώ ετοίμασα τις κρέπες οπως τις βλέπετε στο ταψάκι έτοιμες για ψήσιμο ομως έβαλα το ταψάκι στο ψυγείο κ οταν ήθελα να φάμε έψησα στους 160 βαθμούς για 5 λεπτά αντε 10  για χρώμα στο προθερμασμένο για 3 λεπτά  air fryer για να μην ανάβω φούρνο ..Με τα υλικά αυτά μου βγήκαν  7 κρέπες μεγάλες σχετικά χορταστικές .Οτι και  να πω θα είναι λίγο για την νοστιμιά του -Δαγκωνια κ απόλαυση !!!!Φωτό εκτέλεση συνταγή από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ  

Μάι 22, 2024 - 05:00
 0  8
Σπιτικές κρέπες πολύ εύκολες με γέμιση κιμά μανιτάρι !!!


Κρέπες σπιτικές με κιμά κρέμα γάλακτος κ τυρί !!!!

Σημερινό ... Σπιτικές κρέπες πολύ εύκολες με γέμιση κιμά μανιτάρι ... Συναρπαστική γεύση απλά δαγκωνιά κ απόλαυση .. ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ !!!

ΥΛΙΚΑ

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για 6  κρέπες
2 αβγά
1 φλ. γάλα
1/2 κ.γ. αλάτι
1 φλ. αλεύρι
2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη ή λάδι

Αλάτι -πιπέρι -πάπρικα΄.

Εκτέλεση:

Χτυπάτε  τα αβγά, προσθέτετε το γάλα, το αλάτι, το αλεύρι και το βούτυρο.

Σκεπάζετε και αφήνετε για 30 λεπτά.

Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζετε μια μικρή ποσότητα βούτυρο η λάδι ίσα να λαδωθεί όχι πολύ κ με μία κουτάλα της σούπας ρίχνω στην μέση αφού κάψει το τηγάνι από τον χυλό και μόλις ψηθεί από κάτω, τη γυρίζετε.

Καταλαβαίνεις οτι ψήθηκε από κάτω όταν αρχίσει κ φουσκώνει κ σκάει σαν φουσκάλες

Αφήνετε για λίγο να ψηθεί και από την άλλη πλευρά και βγάζετε την κρέπα από το τηγάνι.

Ετσι τις ετοιμάζουμε όλες .΄.

.



 ΚΙΜΑΣ ΥΛΙΚΑ

400 γραμ κιμά

1 τριμμένο κρεμμύδι

1 τριμμένο κερότο

1/2 κουτάκι μανιτάρια πλυμμένα κ στυμάνα καλά

πελτέ ντομάτας 1 κουτ σούπας

Ελαιόλαδο



Βάζω τον κιμά στο βαθύ τηγάνι κ ρίχνω μισό ποτήρι νερό .

Με γάντι κ με το χέρι τον λιώνω τον σπάω μέσα στο νερό πρωτού κάψει ... έτσι μου γίνετε πολύ σπυρωτός .

Μόλις πιεί ολο το νερό ρίχνω το λάδι το κρεμμύδι το καρότο  τα μανιτάρια το αλάτι το πιπέρι την γλυκιά πάπρικα κ σοτάρω περίπου 5 λεπτά ανακατεύοντας .

Προσθέτω κ τον πελτέ -εγώ βάζω κ λίγη ζάχαρη ελάχιστη προαιρετικά

Αμέσως μετά ρίχνω 1 ποτήρι του νερού νερό και σιγοβράζω μέχρι να στεγνώσει να μείνει λίγο ζουμερός .

Παίρνω μία μία κρέπα βάζω στο μάκρος γέμιση κ τυλίγω ρολάκια .

Τοποθετώ σε πυρέξ στην σειρά.

ΑΠΟ ΠΑΝΩ

Ρίχνω μία μικρή κρέμα γάλακτος σε ολες τις κρέπες κ καλύπτω το ταψάκι με τυρί μοτσαρέλα ή γκούντα -έβαλα γκούντα -

.


΄΄

.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για λίγα λεπτά ίσα να λιώσουν το τυρί κ να πάρουν χρώμα .

Εδώ να σας πω οτι εγώ ετοίμασα τις κρέπες οπως τις βλέπετε στο ταψάκι έτοιμες για ψήσιμο ομως έβαλα το ταψάκι στο ψυγείο κ οταν ήθελα να φάμε έψησα στους 160 βαθμούς για 5 λεπτά αντε 10  για χρώμα στο προθερμασμένο για 3 λεπτά  air fryer για να μην ανάβω φούρνο .

.


Με τα υλικά αυτά μου βγήκαν  7 κρέπες μεγάλες σχετικά χορταστικές .

Οτι και  να πω θα είναι λίγο για την νοστιμιά του -Δαγκωνια κ απόλαυση !!!!

Φωτό εκτέλεση συνταγή από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ