Σεπόλια τρένο: Μήνυση από τον φύλακα κατά του οδηγού του δικύκλου

Σεπόλια τρένο: Το σχετικό βιντεοσκοπικό υλικό θα διαβιβαστεί στην Αστυνομία, αναφέρει ο Οργανισμός - Κατατέθηκε μήνυση από τον φύλακα κατά του οδηγού του δικύκλου

Φεβ 13, 2025 - 09:30
 0  19

Ο ΟΣΕ ανακοίνωσε πως διαθέτει «αδιάψευστα στοιχεία» που αποδεικνύουν ότι το τρένο, το οποίο διέσχισε τη σιδηροδρομική διάβαση στην οδό Σεπολίων, πέρασε με κατεβασμένες μπάρες και υπό την επίβλεψη φύλακα. Η τοποθέτηση αυτή έγινε με αφορμή το περιστατικό που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης. Στην ανακοίνωση, ο Οργανισμός επισημαίνει ότι το διαθέσιμο βιντεοληπτικό υλικό θα παραδοθεί στην Αστυνομία, η οποία έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης. Παράλληλα, αναφέρεται πως η ιδιωτική εταιρεία που απασχολεί τον φύλακα έχει ήδη υποβάλει μήνυση σε βάρος του οδηγού του δικύκλου, ο οποίος ενεπλάκη στο συμβάν.

Η ανακοίνωση του ΟΣΕ

Αναφορικά με το περιστατικό που σημειώθηκε στην ισόπεδη, φυλασσόμενη διάβαση της οδού Σεπολίων την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2024, στις 00:46, ο ΟΣΕ διαψεύδει τους ισχυρισμούς που διακινήθηκαν από ορισμένα μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με τον Οργανισμό, υπάρχουν αδιάσειστα δεδομένα που καταδεικνύουν πως οι προστατευτικές μπάρες ήταν κατεβασμένες και πως υπήρχε φύλακας στο σημείο. Παράλληλα, εξετάζεται εάν υπήρξαν παραβιάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) από διερχόμενα οχήματα. Ο ΟΣΕ επιβεβαιώνει πως το καταγεγραμμένο οπτικό υλικό θα παραδοθεί στις αρμόδιες αρχές για περαιτέρω έρευνα. Επιπλέον, κατόπιν εξουσιοδότησης του φύλακα, η ιδιωτική εταιρεία που τον απασχολεί έχει υποβάλει μήνυση κατά του οδηγού του δικύκλου που ενεπλάκη στο περιστατικό.

Το χρονικό

Οι αρχές ενημερώθηκαν για την υπόθεση στις 02:20, όταν ένας άνδρας προσήλθε στην Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών και κατήγγειλε πως, ενώ κινούνταν με τη μοτοσικλέτα του στην οδό Σεπολίων, παραλίγο να συγκρουστεί με διερχόμενο τρένο. Ο ίδιος υποστήριξε πως το περιστατικό συνέβη σε αφύλακτη ισόπεδη διάβαση στην περιοχή της λεωφόρου Κωνσταντινουπόλεως. Σύμφωνα με την καταγγελία του μοτοσικλετιστή, το τρένο εκτελούσε δρομολόγιο από τον Σταθμό Λαρίσης προς τους Αγίους Αναργύρους, την ώρα που εκείνος διέσχιζε τη διάβαση, υποστηρίζοντας πως δεν υπήρχαν τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας. Οι αρχές προχώρησαν σε εντολή συλλογής του σχετικού βιντεοληπτικού υλικού για να διαπιστωθούν τα ακριβή γεγονότα. Ο φύλακας, ο οποίος συνελήφθη, οδηγήθηκε συνοδεία αστυνομικών, μαζί με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Αξίζει να σημειωθεί πως παρόμοιο περιστατικό είχε καταγραφεί στις αρχές του μήνα στην ίδια περιοχή, οδηγώντας τότε επίσης στη σύλληψη του αρμόδιου φύλακα.