Ορεστιάδα: Στην ΕΘ.Α.Α.Ε. «περνά» ο φάκελος της Σχολής Κτηνιατρικής – Εντός του έτους αναμένεται νομοθέτηση του Υπ. Παιδείας
Στα μέσα Νοεμβρίου και συγκεκριμένα στις 15 του μήνα, αναμένεται να περιέλθει προς έγκριση στην Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘ.Α.Α.Ε.), ο φάκελος που αφορά στην ίδρυση Σχολής Κτηνιατρικής στη Σχολή Επιστημών Υγείας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, με έδρα τη Ν. Ορεστιάδα. Έπειτα από την ομόφωνη έγκριση που έλαβε από τη Σύγκλητο του πανεπιστημιακού ιδρύματος στις ... Περισσότερα www.ertnews.gr
Στα μέσα Νοεμβρίου και συγκεκριμένα στις 15 του μήνα, αναμένεται να περιέλθει προς έγκριση στην Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘ.Α.Α.Ε.), ο φάκελος που αφορά στην ίδρυση Σχολής Κτηνιατρικής στη Σχολή Επιστημών Υγείας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, με έδρα τη Ν. Ορεστιάδα.
Έπειτα από την ομόφωνη έγκριση που έλαβε από τη Σύγκλητο του πανεπιστημιακού ιδρύματος στις 7/11 και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε δώσει ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Θανάσης Κοντογεώργης, κατά την επίσκεψή του στον Έβρο, σε συνέχεια της παρουσίασης του Τοπικού Σχεδίου Ανάπτυξης Έβρου, στην Ν.Ορεστιάδα, από κυβερνητικό κλιμάκιο και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στις 3 Οκτωβρίου, μετά από την έγκριση της ΕΘ.Α.Α.Ε. στις 15/11, ο φάκελος θα αποσταλεί στο Υπουργείο Παιδείας προς νομοθέτηση.
«Το Υπουργείο Παιδείας θα νομοθετήσει εντός του έτους. Καλώς εχόντων των πραγμάτων θα οριστεί μετά Διοικούσα Επιτροπή της Βουλής, η οποία σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο που έχει την ευθύνη, όπως και εμάς την κυβέρνηση, το Υπουργείο Παιδείας, θα προχωρήσουμε το πρότζεκτ που έχει να κάνει το σχέδιο της Κτηνιατρικής στην Ορεστιάδα», είχε δηλώσει ο κ. Κοντογεώργης.
Ο ίδιος, σχετικά με την σχετική ομόφωνη έγκριση της Συγκλήτου, έγραψε μεταξύ άλλων σε λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης «Ο Έβρος αποτελεί περιοχή με αναπτυγμένη κτηνοτροφία, καθώς έχει ιδανική μορφολογία και εξαιρετικές κλιματολογικές συνθήκες. Αποτελεί όμως και πύλη εισόδου ζωονόσων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, γεγονός που συνδέεται με τα υψηλά ποσοστά απώλειας του ζωικού κεφαλαίου. Στην Ορεστιάδα λειτουργούν ήδη δύο τμήματα με προσανατολισμό το περιβάλλον (Τμ. Δασολογίας και Προστασίας Περιβάλλοντος και Τμ. Γεωπονίας με κατεύθυνση την αγροτική οικονομία). Επομένως δημιουργείται ένα δυνατό hub αγροδιατροφικού τομέα με στόχο την ανάπτυξη ποιοτικής κτηνοτροφίας και τη διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα με ειδικό επιστημονικό και ερευνητικό προσωπικό».
www.ertnews.gr