Οικοσυστήματα της Θράκης θα μελετήσουν μαθητές από την Ευρώπη και το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής
Την πρώτη διακρατική συνάντηση μαθησιακής δραστηριότητας του ευρωπαϊκού έργου Erasmus με τίτλο «The Word for World is Forest», στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος, θα φιλοξενήσει το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής, από τις 2 έως τις 6 Μαρτίου.
Στις εργασίες της συνάντησης θα λάβουν μέρος 25 μαθητές/τριες και 8 εκπαιδευτικοί από σχολεία της Φινλανδίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Πορτογαλίας, καθώς και 25 μαθητές/τριες και 8 εκπαιδευτικοί του σχολείου της Κομοτηνής.
Το έργο, μέσα από τη μελέτη δασικών οικοσυστημάτων, εστιάζει στη βιωματική περιβαλλοντική εκπαίδευση, στη διαθεματική μάθηση, και στην καλλιέργεια της ευρωπαϊκής ταυτότητας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, θα πραγματοποιηθούν:
- εκπαιδευτικές δράσεις στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς για τη βιοποικιλότητα της περιοχής, τις επιπτώσεις της πυρκαγιάς του 2023, και τις διαδικασίες φυσικής αναγέννησης του δάσους.
- επίσκεψη στο Σουφλί με αντικείμενο την τοπική πολιτιστική κληρονομιά και την ιστορία της σηροτροφίας και μεταξουργίας.
- βιωματικά εργαστήρια στο δάσος Νυμφαίας Κομοτηνής με θεματικές όπως η καλλιτεχνική έκφραση και η αφήγηση μύθων και θρύλων.
- γνωριμία με σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές όπως τα Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών (GIS) και η κατασκευή μετεωρολογικού σταθμού.
- δραστηριότητες περιβαλλοντικής ενημέρωσης σε συνεργασία με το Δασαρχείο και την Πυροσβεστική Υπηρεσία στην περιοχή της Σταυρούπολης Ξάνθης, καθώς και εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε μελισσοκομική μονάδα στα Κομνηνά Ξάνθης.
- συνεργασίες για τη δημιουργία ποιημάτων, φωτογραφικών εκθέσεων, ψηφιακών κολάζ και ηχητικών καταγραφών, με θέμα το δάσος.
- πολιτιστικές και ομαδοσυνεργατικές δραστηριότητες που προάγουν τη διαπολιτισμική κατανόηση, την αποδοχή της διαφορετικότητας, την ανεκτικότητα και τον αμοιβαίο σεβασμό.



www.ertnews.gr
Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Μη Αγαπημένο
0
Αγάπη
0
Αστείο
0
Θυμωμένος
0
Λυπημένος
0
Ουάου
0