Οι παρακρατικοί ισλαμιστές “εργαλειοποιούν” στοχευμένα τους Μουσουλμανόπαιδες της Θράκης

*Ρεπορτάζ: Νίκος ΑρβανίτηςΗ Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου είναι μια εορτή που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου. Καθιερώθηκε από την Ι.Β.Β.Υ., τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα, το 1966, ημέρα των γενεθλίων του γνωστού Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805) και σκοπός της είναι να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να κατευθύνει την προσοχή των μεγαλυτέρων στο παιδικό βιβλίο. Ο ετήσιος αυτός εορτασμός βοηθάει στην καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και κεντρίζει το ενδιαφέρον των παιδιών και των νέων για τα βιβλία.Στην Τουρκία έχουν καθιερώσει τον μήνα Νοέμβριο την «Παγκόσμια Εβδομάδα Παιδικού Βιβλίου» και οι εν Ελλάδι τουρκόφρονες παραθρησκευτικοί και παρακρατικοί παράγοντες βρήκαν αφορμή να διοργανώσουν εντός Ελληνικής Επικράτειας δραστηριότητες  ανάγνωσης ηλεκτρονικών βιβλίων στα μαθήματα Κορανίου υπό την αιγίδα του παράνομου ψευδομουφτή Κομοτηνής.Οι παρακρατικοί ισλαμιστές της Θράκης εργαλειοποιούν για ακόμη μία φορά τους μουσουλμανόπαιδες με προφανείς τις επιδιώξεις των δομών του πολιτικού ισλάμ και την διάδοσή του σε πολύ συγκεκριμένες περιοχές της Ροδόπης και του Έβρου υπό την καθοδήγηση της τουρκικής DIYANET.!Η δράση αυτή είχε δύο επίπεδα:1. Την προερχόμενη από την Τουρκία δράση  «Διαβάζουμε, μαθαίνουμε, έλα παιδιά, συναντιόμαστε στο τζαμί», όπου οι μαθητές συναντήθηκαν σε τζαμιά2. Την δράση με ηλεκτρονικά πολυμέσα με τίτλο «Τι χρώμα είναι το ποτήρι σου;»  όπου διαβάζοντας βιβλία όπως «Το Τζαμί μου έχει πολλά σχήματα», καταβάλλεται προσπάθεια να αισθανθούν οι συμμετέχοντες την ενοποίηση των τζαμιών και να ευαισθητοποιηθούν  σχετικά με τους θρησκευτικούς χώρους.Οι συγκεκριμένες δράσεις του πολιτικού ισλάμ έλαβαν χώρα σε 14 οικισμούς της Ροδόπης όπως η Πελεκητή, οι Αμαξάδες, ο Ίασμος, η Κομοτηνή, το Μικρό Πιστό, το Τσιφλίκι,  ο Μύστακας, ο Ίσαλος, ο Φύλακας, το Σιδηρώ και το Μ. Δέρειο στα σύνορα Ροδόπης-Έβρου.Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι στην συγκεκριμένη δράση (όπως και σε άλλες της ψευδομουφτείας) δεν ανταποκρίνεται η μάζα των φιλήσυχων Θρακιωτών αλλά μόνον όσοι έχουν πέσει θύμα της παρακρατικής προπαγάνδας.

Νοε 24, 2024 - 19:00
 0  17
Οι παρακρατικοί ισλαμιστές “εργαλειοποιούν” στοχευμένα τους Μουσουλμανόπαιδες της Θράκης


*Ρεπορτάζ: Νίκος Αρβανίτης

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου είναι μια εορτή που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου. Καθιερώθηκε από την Ι.Β.Β.Υ., τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα, το 1966, ημέρα των γενεθλίων του γνωστού Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805) και σκοπός της είναι να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να κατευθύνει την προσοχή των μεγαλυτέρων στο παιδικό βιβλίο. Ο ετήσιος αυτός εορτασμός βοηθάει στην καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και κεντρίζει το ενδιαφέρον των παιδιών και των νέων για τα βιβλία.

Στην Τουρκία έχουν καθιερώσει τον μήνα Νοέμβριο την «Παγκόσμια Εβδομάδα Παιδικού Βιβλίου» και οι εν Ελλάδι τουρκόφρονες παραθρησκευτικοί και παρακρατικοί παράγοντες βρήκαν αφορμή να διοργανώσουν εντός Ελληνικής Επικράτειας δραστηριότητες  ανάγνωσης ηλεκτρονικών βιβλίων στα μαθήματα Κορανίου υπό την αιγίδα του παράνομου ψευδομουφτή Κομοτηνής.

Οι παρακρατικοί ισλαμιστές της Θράκης εργαλειοποιούν για ακόμη μία φορά τους μουσουλμανόπαιδες με προφανείς τις επιδιώξεις των δομών του πολιτικού ισλάμ και την διάδοσή του σε πολύ συγκεκριμένες περιοχές της Ροδόπης και του Έβρου υπό την καθοδήγηση της τουρκικής DIYANET.!


Η δράση αυτή είχε δύο επίπεδα:

1. Την προερχόμενη από την Τουρκία δράση  «Διαβάζουμε, μαθαίνουμε, έλα παιδιά, συναντιόμαστε στο τζαμί», όπου οι μαθητές συναντήθηκαν σε τζαμιά

2. Την δράση με ηλεκτρονικά πολυμέσα με τίτλο «Τι χρώμα είναι το ποτήρι σου;»  όπου διαβάζοντας βιβλία όπως «Το Τζαμί μου έχει πολλά σχήματα», καταβάλλεται προσπάθεια να αισθανθούν οι συμμετέχοντες την ενοποίηση των τζαμιών και να ευαισθητοποιηθούν  σχετικά με τους θρησκευτικούς χώρους.

Οι συγκεκριμένες δράσεις του πολιτικού ισλάμ έλαβαν χώρα σε 14 οικισμούς της Ροδόπης όπως η Πελεκητή, οι Αμαξάδες, ο Ίασμος, η Κομοτηνή, το Μικρό Πιστό, το Τσιφλίκι,  ο Μύστακας, ο Ίσαλος, ο Φύλακας, το Σιδηρώ και το Μ. Δέρειο στα σύνορα Ροδόπης-Έβρου.

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι στην συγκεκριμένη δράση (όπως και σε άλλες της ψευδομουφτείας) δεν ανταποκρίνεται η μάζα των φιλήσυχων Θρακιωτών αλλά μόνον όσοι έχουν πέσει θύμα της παρακρατικής προπαγάνδας.