Ο Δήμος Χαϊδαρίου ενημερώνει για την παρουσία λύκου στο Ποικίλο Όρος
Ο Δήμος Χαϊδαρίου ενημερώνει τους πολίτες ότι το Δασαρχείο Αιγάλεω επιβεβαίωσε την παρουσία ενός λύκου στην περιοχή του Ποικίλου Όρους. Η επιβεβαίωση ήρθε μετά από αναφορά του Εξωραϊστικού, Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Δαφναίος Απόλλων» και κατόπιν αιτήματος του Δήμου για διερεύνηση της υπόθεσης. Μετά τον εντοπισμό του ζώου, το Δασαρχείο απέστειλε στον Δήμο επιστολή με αναλυτικές οδηγίες, ώστε οι πολίτες να προστατευθούν και να αποφευχθούν πιθανοί κίνδυνοι.
Οδηγίες προστασίας:
- Μην ταΐζετε άγρια ζώα: Η παροχή τροφής μπορεί να αλλάξει τη συμπεριφορά τους και να δημιουργήσει κινδύνους.
- Μην αφήνετε νεκρά ζώα ή υπολείμματα σε δάση και περιοχές κοντά σε οικίες, στάνες ή εγκαταστάσεις.
- Κατά τη βόλτα με σκύλους, προκαλέστε θόρυβο για να δηλώσετε την παρουσία σας.
- Σε συνάντηση με λύκο (σε απόσταση πάνω από 50 μέτρα), παρατηρείστε τη συμπεριφορά του από απόσταση, κρατήστε τα σκυλιά κοντά σας και μην πλησιάζετε. Αν ο λύκος πλησιάσει, χρησιμοποιήστε επιθετικό τόνο φωνής για να τον απομακρύνετε.
- Προστασία παιδιών: Σε περιοχές όπου έχουν εμφανιστεί λύκοι, μην αφήνετε μικρά παιδιά να παίζουν ή να κινούνται μόνα τους στην ύπαιθρο.
- Ενημερώστε άμεσα το Δασαρχείο για οποιαδήποτε παρατήρηση λύκου, αντί να περιορίζεστε στη δημοσίευση φωτογραφιών ή βίντεο στα social media.
Ποια είναι η αντίδρασή σας;
Μου αρέσει
0
Μη Αγαπημένο
0
Αγάπη
0
Αστείο
0
Θυμωμένος
0
Λυπημένος
0
Ουάου
0