Νίγηρας: Δεκατρείς στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους σε επιθέσεις τζιχαντιστών


Δεκατρείς στρατιώτες του Νίγηρα σκοτώθηκαν σε δύο ξεχωριστές συγκρούσεις με τζιχαντιστικές ομάδες, ανακοίνωσε ο στρατός.
Κατά τη διάρκεια του πρώτου περιστατικού, στη δυτική περιοχή Τιλαμπέρι, «εννέα στρατιώτες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις» με μέλη του Ισλαμικού Κράτους, ανέφερε ο στρατός.
Χθες, ένα στρατιωτικό φυλάκιο στην άλλη πλευρά της χώρας του Σαχέλ δέχθηκε επίθεση «από μια ομάδα περίπου 300 μαχητών» που αναγνωρίστηκε ότι ανήκε στην Μπόκο Χαράμ.
Οι επιτιθέμενοι «χρησιμοποίησαν παγιδευμένα οχήματα» και εκρηκτικά και σκότωσαν τέσσερις στρατιώτες, σύμφωνα με τον στρατό.
Ωστόσο, η αναταραχή συνεχίζεται, με έξαρση των μαχητικών δραστηριοτήτων, δημοκρατική οπισθοδρόμηση, περιορισμό των πολιτικών ελευθεριών και σοβαρές κοινωνικοοικονομικές συνέπειες λόγω των κυρώσεων, σύμφωνα με τη διεθνή οργάνωση παρακολούθησης συγκρούσεων ACLED.
Πηγή:Afp
www.ertnews.gr
Ποια είναι η αντίδρασή σας;






