Mικροί Έλληνες Παραγωγοί Αλεξανδρούπολης: “Στις 30 Νοεμβρίου επιλέγουμε μόνο ελληνικά προϊόντα”
Το Γαλάζιο Σάββατο διοργανώνει για 4η συνεχή χρονιά στις 30 Νοεμβρίου η Ομάδα Μικροί Έλληνες Παραγωγοί ,προσκαλώντας όλους τους καταναλωτές για μια ημέρα να υποστηρίξουν με τις αγορές τους τα ελληνικά προιόντα. «Η δράση Γαλάζιο Σάββατο είναι μια απάντηση ουσιαστικά στην Black Friday γιατί κυρίως την ημέρα αυτή η καταναλωτές απευθύνονται σε μεγάλες αλυσίδες, σε πολυεθνικές εταιρείες ... Περισσότερα www.ertnews.gr
Το Γαλάζιο Σάββατο διοργανώνει για 4η συνεχή χρονιά στις 30 Νοεμβρίου η Ομάδα Μικροί Έλληνες Παραγωγοί ,προσκαλώντας όλους τους καταναλωτές για μια ημέρα να υποστηρίξουν με τις αγορές τους τα ελληνικά προιόντα.
«Η δράση Γαλάζιο Σάββατο είναι μια απάντηση ουσιαστικά στην Black Friday γιατί κυρίως την ημέρα αυτή η καταναλωτές απευθύνονται σε μεγάλες αλυσίδες, σε πολυεθνικές εταιρείες και σε προϊόντα που συνήθως δεν παράγονται στην χώρα μας. Ακριβώς την επομένη ημέρα εμείς με τη δράση Γαλάζιο Σάββατο προσκαλούμε για μια μέρα όλους τους καταναλωτές να υποστηρίξουν με τις αγορές τους αποκλειστικά και μόνο ελληνικές επιχειρήσεις και να στηρίξουν την τοπική οικονομία επιλέγοντας μόνο ελληνικά προϊόντα,» σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η υπεύθυνη συντονισμού της πρωτοβουλίας των Μικρών Ελλήνων Παραγωγών κ.Αγγελική Παπαράδη, υπογραμμίζοντας πως « υπάρχει κοινό που αναζητά προιόντα που παράγονται στον τόπο μας και αυτό το κοινό θέλουμε να τον διευρύνουμε γιατί τα οφέλη από την επιλογή ελληνικών προϊόντων και τη στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων είναι πάρα πολλά και μας βοηθούν να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον.»
Όπως εξήγησε , «η πρωτοβουλία των Μικρών Ελλήνων Παραγωγών είναι μια πρωτοβουλία που απαρτίζεται από μικρού μεγέθους παραγωγικές επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα, δέκα από αυτές είναι από την Περιφέρεια ΑΜΘ. Πρόκειται για παραγωγούς που αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να προωθήσουν όλοι μαζί τα προιόντα τους αλλά και για να στρέψουν το ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού προς τα προιόντα που πραγματικά παράγονται στην Ελλάδα.»
Οι μικροί Έλληνες Παραγωγοί όμως δεν σταματούν εδώ. Συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Food Educators ενός ευρωπαϊκού οργανισμού που ασχολείται με τον κλάδο τροφίμων και εχει συνδυάσει τις παραγωγικές επιχειρήσεις με την εκπαίδευση. Στο πλαίσιο αυτό μαθητές του 11ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης θα μάθουν όλη την διαδικασία για το πως παράγεται και τυποποιείται το ταχίνι Αλεξανδρούπολης και στην συνέχεια θα δημιουργήσουν μια αφίσα η οποία θα μοιραστεί σε πολλά σχολεία στην Ελλάδα με στόχο οι μαθητές να γνωρίσουν πως παράγεται το ταχίνι.
www.ertnews.gr