Κουρμπάνι: Το αρνί με… διαφορετικό τρόπο στο Κουφόβουνο Διδυμότειχου


Στο Κουφόβουνο Διδυμότειχου, οι κάτοικοι μαγειρεύουν το αρνί με διαφορετικό τρόπο.
Πρόκειται για το Κουρμπάνι, ένα μικρασιατικό έθιμο, με τις γυναίκες του Πολιτιστικού Συλλόγου να μαζεύονται από το βράδυ της παραμονής να ετοιμάσουν τα υλικά για το μαγείρεμα, όλα προσφορά των πιστών για να τους χαρίζει υγεία.
Οι νοικοκυρές βάζουν διάφορα καρυκεύματα στο αρνάκι για να νοστιμίσει, όπως πιπέρι και δυόσμο, ενώ το ιδιαίτερο της συνταγής είναι ότι γεμίζουν το αρνάκι με ψίχα ψωμιού για να τραβήξει τα υγρά.
Το φαγητό βράζει στη συνέχεια στα καζάνια σε σιγανή φωτιά μέχρι το πρωί για να μοιραστεί ζεστό στον κόσμο.
www.ertnews.gr
Ποια είναι η αντίδρασή σας;






