Κομοτηνή: Υπάλληλοι του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου εκπαιδεύτηκαν στην ΚΑΡΠΑ και στη χρήση απινιδωτή


Στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), και στη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (ΑΕΑ), εκπαιδεύτηκαν, από κλιμάκιο του ΕΚΑΒ, 28 διοικητικοί υπάλληλοι του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Κομοτηνή.
Το σεμινάριο, που έλαβε χώρα σε αίθουσες του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, περιελάμβανε θεωρητικό και πρακτικό – βιωματικό μέρος, με εκπαιδευτές τον υπεύθυνο του Γραφείου Εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ-9 | Θράκης, Νάσο Ναλμπάντη και ομάδα τριών διασωστών,
Η εκπαίδευση στην ΚΑΡΠΑ πραγματοποιήθηκε με διαδραστικά προπλάσματα και στη χρήση του ΑΕΑ με συσκευές του ΕΚΑΒ και του ΔΠΘ.
Πρόθεση του ΔΠΘ είναι να διοργανώσει σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ και άλλα σεμινάρια σε όλες τις πόλεις – έδρες του.
Άλλωστε, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης έχει από το 2022 προμηθευτεί δώδεκα Αυτόματους Εξωτερικούς Απινιδωτές, σύγχρονης τεχνολογίας, τους οποίους τοποθέτησε σε εγκαταστάσεις του στην Ορεστιάδα, στην Αλεξανδρούπολη, στην Κομοτηνή και στην Ξάνθη, ενώ βρίσκεται σε διαδικασία εξασφάλισης χρηματοδότησης για προμήθεια επιπλέον συσκευών με σκοπό την κάλυψη περισσότερων κτιρίων.
www.ertnews.gr
Ποια είναι η αντίδρασή σας;






