Κομοτηνή: Έκθεση ποντιακής και θρακιώτικης λύρας στην ετήσια εκδήλωση του Μορφωτικού Συλλόγου “Ο Εύξεινος Πόντος”


Στο μουσικό όργανο της λύρας είναι αφιερωμένη η φετινή ετήσια θεματική μουσικοχορευτική εκδήλωση του Μορφωτικού Συλλόγου Ποντίων Κομοτηνής “Ο Εύξεινος Πόντος”.
Συμμετέχουν, χορευτικές ομάδες του “Εύξεινου Πόντου” και του Πολιτιστικού-Χορευτικού Συλλόγου Θρακών Κομοτηνής.
Εισηγήσεις θα πραγματοποιήσουν οι:
- Αναστάσιος Μωυσιάδης | Απόφοιτος του τμήματος Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με κατεύθυνση την Ελληνική Παραδοσιακή (Δημοτική) Μουσική, και ειδίκευση στην Ποντιακή Λύρα.
- Αλέξανδρος Κοκκαλίδης | Μουσικός.
Ακόμη, λαμβάνουν μέρος οι καλλιτέχνες:
- Αναστάσιος Πετρόπουλος (ποντιακή λύρα, τραγούδι)
- Αλέξανδρος Κοκκαλίδης (θρακιώτικη λύρα)
- Βαγγέλης Γιαννακόπουλος (ποντιακή λύρα)
- Ραφαήλ Ιακωβίδης (νταούλι)
- Γιώργος Παπαδόπουλος (κρουστά).
Η εκδήλωση, που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Κομοτηνής και που θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο την Κυριακή 16 Μαρτίου στις 18:30 στο κεντρικό αμφιθέατρο (“ξύλινο”) της πανεπιστημιούπολης Κομοτηνής, θα πλαισιωθεί με έκθεση ποντιακής και θρακιώτικης λύρας την οποία θα επιμεληθεί η μουσειολόγος Ναγια Δαλακούρα.
www.ertnews.gr
Ποια είναι η αντίδρασή σας;






